Kinai nuo kaitros gelbėjasi „Ikea“ parduotuvėse

  • Teksto dydis:

Kai Šanchajų svilina karštis, imkite pavyzdį iš vietos gyventojų ir užsukite pasnausti į „Ikea“ parduotuvę – žinoma, jeigu rasite laisvą lovą.

Švedijos mažmenininkės parduotuvių ekspozicijos salėse, kuriose veikia oro kondicionieriai, kinai jau seniai jaučiasi kaip namuose – snaudžia ant lovų ir sofų ar valgo susėdę prie pietų stalų. Ir kai lauke karaliauja karštis, tokių „pirkėjų“ dar padaugėja.

Kai termometro stulpelis pakyla iki 37 Celsijaus laipsnių ir lauke pasidaro tvanku, „Ikea“ parduotuvėse galima pamatyti įvairiausių žmonių – tėvų su vaikais, porelių ir senjorų, kurie drybso ant sofų ar net snūduriuoja.

Suvokdama, kad didesnis lankytojų srautas gali reikšti didesnį pelną, „Ikea“ ilgai toleravo tai, kad jos parduotuvės Kinijos pirkėjams atstoja svetainę, juolab kad daugelis kinų gyvena mažyčiuose butuose ir aiškiai mėgaujasi galimybe išsitiesti ant plačios sofos.

Tačiau „Ikea“ parduotuvė Šanchajuje savo populiariame restorane pernai nustatė taisyklę „nevalgai – nesėdi“, nes jame, kaip pranešama, pradėjo rinktis vis daugiau pagyvenusių našlių ir išsituokėlių, ieškančių poros romantiškiems santykiams.

Visgi mėgėjai padrybsoti ant sofos iš „Ikea“ Kinijos parduotuvių kol kas nevejami.

Šanchajaus meteorologijos biuras šią savaitę paskelbė geltonąjį perspėjimą dėl karščio, o tai reiškia, kad oro temperatūra gali viršyti 35 laipsnius pagal Celsijaus skalę.


Šiame straipsnyje: kinaikaitraIkea

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fredinis

Fredinis portretas
Pamatytumėt kokiom salygom dirba tie,kurie tuos baldus daro

Oi

Oi portretas
O kas paskui perka tuos prigulėtus prisėdėtus baldus?

f

f portretas
O ka visai normaliai, kaip suzinoti ar lova tikrai patiks kol joje nepamiegosi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių