Kokteilis

"Kokteilis" sulaukė ne šiaip skaitytojos, o madam Funk skambučio. Aristokratiška kalbėsena su "Kokteiliu" bendravusi madam liepė kuo greičiau išspręsti šilto vandens bėdą S.Šimkaus g. 14 name.

"Savaitę, jei ne daugiau, mums tiekiamas drungnas, vargu ar 30 laipsnių šilumos siekiantis vanduo, – dėstė madam Funk. – "Lambertos" bendrovė, prižiūrinti mūsų vandens vamzdyną, kiekvieną kartą kai paskambiname, žada atsiųsti meistrą sutvarkyti gedimą".

Anot madam, neseniai už gyventojų pinigus buvo pakeisti vamzdžiai, nupirktas naujas boileris. Iš pradžių jie džiaugėsi karštu vandeniu. Dabar – nebe.

Madam Funk tikisi, kad artimiausiu laiku jų name vėl cirkuliuos karštas vanduo.

Varžybose – įdomios akimirkos

Neringoje praėjusią savaitę pasibaigęs Europos orientavimosi dviračiais čempionatas jo dalyviams turėtų išlikti atmintyje visą gyvenimą.

Šveicaras, panoręs gauti politinį prieglobstį Rusijoje, buvo operatyviai sugautas Lietuvos pasienyje. Nedaug trūko, kad šios šalies sportininkas būtų įveikęs mūsų bei Rusijos valstybių sieną ir pasiekęs savo svajonių šalį.

Ne mažiau linksmas buvo sportininkų instruktažas. Varžybų organizatoriai perspėjo dalyvius dėl lietuviškų šernų mentaliteto ir patarė, kaip išvengti nemalonumo.
Žinia, kone prijaukinti šernai pastaruoju metu yra suįžūlėję. Duok jiems ko nors skanaus ir baigta. Neduosi – gali būti apkandžiotas.

Prie dviračio pritvirtintame krepšelyje orientacininkai privalėjo vežtis gardumynų miško gražuoliams. O tiems, kurie gardumynus užmiršo, arba tiesiog išdalijo anksčiau, pamačius šernus patarta sprukti kuo toliau.

Neringos valdžia perspėja

Šernų maitinimas yra viena iš didėjančios jų populiacijos priežasčių.

"Kokteilio" pozicija

Nešerkite šernų, ir jie nenorės poruotis.

Lyg būtų tūkstančiai

Šią vasarą Neringoje buvo tik apie 150 laukinių paršelių, paršų ir paršavedžių. Tiesa, jų prieš trejus metus buvo tik 100.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių