Madagaskaro sveikatos apsaugos ministras atskyrė Siamo dvynius

  • Teksto dydis:

Daugumoje valstybių sveikatos apsaugos ministrai laikomi biurokratais, kuriems svarbiau dokumentai, o ne medicinos stebuklai, tačiau Madagaskare ministras Mamy Lalatiana Andriamanarivo (Mamis Lalatiana Andriamanarivas) neseniai paėmė į rankas skalpelį ir atskyrė liemenimis suaugusius dvynius.

„Josepho Ravoahangy Andrianavalonos (Žozefo Ravoahangi Andrianavalonos) ligoninėje rugsėjo 13 dieną buvo atlikta Siamo dvynių, suaugusių pilvo ir krūtinės ląstos apačios srityje, atskyrimo operacija“, – antradienį naujienų agentūrai AFP sakė sostinėje Antananaryve esančios ligoninės techninio padalinio direktoriaus pavaduotojas Jeanas Marie Rasamimanana (Žanas Mari Rasamimanana).

„Atskiriant penkių mėnesių amžiaus dvynius Mitią ir Fitią ... buvo atskirtos kepenys, šonkauliai ir diafragma“, – sakė pareigūnas. Jis pridūrė, kad po operacijos vaikų būklė buvo gera.

Šioje Indijos vandenyno salos valstybėje Siamo dvynių atskyrimo operacija atlikta pirmąkart. 2009 metais Madagaskaro medikų komanda taip pat sėkmingai atskyrė Siamo dvynius, bet dėl įrangos stygiaus salos ligoninėse operacija buvo atlikta Paryžiuje.

Ministras ir vaikų chirurgas M.L.Andriamanarivo, kaip pranešama, gyrė šį laimėjimą ir sakė, kad jis sutaupys šaliai lėšų, nes atlikti tokią operaciją užsienyje būtų kainavę 100 tūkst. eurų.

Madagaskaras yra tarp neturtingiausių pasaulio valstybių; daugiau kaip 90 proc. jo gyventojų, kurių iš viso yra 25 mln., turi pragyventi už mažiau nei 2 dolerius (1,67 euro) per dieną. Beveik pusė jaunesnių nei penkerių metų vaikų patiria vystymosi sutrikimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių