Neįprastas hobis lietuvį suvedė su pavojinga Japonijos sekta

Buvo laikai, kai informacijos pertekliumi Lietuvoje nesiskundė niekas – cenzūruotoje viešojoje erdvėje buvo sunku gauti žinių iš anapus geležinės uždangos. Robertas Pogorelis būtent tada atrado savo langą į Vakarus – smalsumas jį atvedė į trumpųjų radijo bangų pasaulį.

Nors ir kaupia ne vieną kolekciją, tačiau komunikacijos specialistui ir užkietėjusiam keliautojui R. Pogoreliui daugiausia teigiamų emocijų kelia į atvirukus panašių radijo stočių kortelių, dar vadinamų QSL kortelėmis, kolekcija. Šios kortelės – radijo stoties bangų priėmimo fakto patvirtinimas, o viso pasaulio radijo stočių trumposiomis bangomis Robertas klausosi nuo tada, kai jam buvo 12.

„To meto spaudoje buvo labai daug neigiamų komentarų, kad čia buržuaziniai nacionalistai rengia kažkokį mitingą, užsienio balsai kursto juos. Man tiesiog buvo įdomu, kas yra tie užsienio balsai. Kaip tik tam kambaryje, kur aš miegodavau, prie lovos stovėjo toks ilgas tarybinis radijo aparatas. Aš įsijungiau tą radijo imtuvą ir pradėjau smalsauti“, – apie pomėgio pradžią pasakoja radijo kortelių kolekcininkas.

Pamažu prasidėjo ir susirašinėjimas su radijo stotimis bei radijo kortelių rinkimas – vaikiną netrukus žinojo visi vietos paštininkai, nes intensyviai rašęs vaikinas gaudavo po kelis laiškus kasdien.

Robertas klausė įvairiausių radijo stočių nuo Švedijos iki Japonijos, nuo mažyčių salų iki itin griežtą cenzūrą įvedusios Šiaurės Korėjos, o kartą net buvo pradėjęs susirašinėti su radijo stotimi, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, priklausė teroristinius išpuolius rengusiai Japonijos sektai „Aum Sinrike“.

Daugiau apie šį neįprastą pomėgį ir įdomius Roberto potyrius užsiiminėjant šiuo hobiu žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių