Neįtikėtina: Niujorko taksistai neprivalės kalbėti angliškai

Niujorko taksistai pasiekė svarbią politinę pergalę – nuo šiol jie neprivalės laikyti testo, kad parodytų gerą anglų kalbos mokėjimą. Turint omenyje,  kad tik 4 procentai Niujorko taksistų nėra imigrantai, tai – tikrai svarbus pasiekimas.

Formaliai reikalavimas Niujorko taksistams gerai mokėti anglų kalbą išnyko po miesto merijos pastangų suvienodinti reikalavimus visiems miesto taksistams, samdomiems vairuotojams, limuzinų vairuotojams ir net „Uber“ darbuotojams.

Šiuolaikinės modernios technologijos, kai užtenka parodyti taksi vairuotojui reikiamą adresą, ar koordinates savo išmaniajame telefone, o taksistui, nuvykus į vietą, bakstelti pirštu į kilometrų skaitiklį, rodantį kainą už kelionę, iš tikrųjų leidžia išsiversti su minimaliu bendravimu – „labas“, „ačiū“ ir „geros dienos“.

Kita vertus, Niujorko taksistai, kurių yra daugiau kaip 100 tūkstančių, negalės būti beraščiais. Norint gauti licenciją vis vien reikia išlaikyti egzaminus, bet nebūtinai anglų kalba. Tai galima padaryti ir ispanų, ir bengalų, ir urdu kalbomis.

Daugiau – reportaže



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių