Nerimą kelianti nauja mada – didelės juodos tatuiruotės

  • Teksto dydis:

Tatuiruotėmis savo kūnus žmonės puošia nuo seniausių laikų. Jos taip pat turi savo madas, bet kai kurios mados kelia nerimą medikams. Pavyzdžiui, sparčiai populiarėjančios visiškai juodos tatuiruotės, savo savininkams socialiniuose tinkluose atnešančios didelį populiarumą, iš tikrųjų yra gana prasta idėja.

Visiškai juodos neornamentinės tatuiruotės, angliškai vadinamos „Blackout tattoos“, darosi vis madingesnės. Visa rankos, kojos ar krūtinės oda padengta juoda tatuiruote atrodo išties išskirtinai, nors dėl jų grožio galima ir ginčytis. Vienas vyras juodai išsitatuiravo beveik visą savo kūną, palikdamas vos keletą odos spalvos linijų. Dažnai žmonės tokias tatuiruotes renkasi tiesiog siekdami išskirtinumo, o kiti nori uždengti senas jau nebepatinkančias tatuiruotes ar odos defektus. „Instagram“ ir kituose socialiniuose tinkluose šios tatuiruotės susilaukia daug dėmesio, tačiau medikai prašo nepersistengti.

Tatuiruočių rašale yra gausybė įvairių medžiagų. Pavyzdžiui, titano dioksido, švino, nikelio ir chromo. Kai kurios iš šių medžiagų yra naudojamos ir automobiliams dažyti. Nedidelės tatuiruotės į žmogaus kūną įterpia palyginti mažą kiekį rašalo, o štai dideli juodi tatuiruočių lopai įvairių kenksmingų metalų turi daugiau. Gydytojai perspėja, kad tokios ryškios ir didelius odos plotus dengiančios tatuiruotės gali sukelti labai nemalonias organizmo reakcijas, pavyzdžiui, uždegimus.

Dermatologai teigia, kad laiku diagnozuoti melanomą yra visiškai neįmanoma, jei tą odos plotą dengia tokios tatuiruotės.

Blogai ir tai, kad didelis odos plotas yra tiesiog paslepiamas. Tatuiruočių meistrai turėtų vengti apgamų bei pigmentinių dėmių, tačiau tatuiruojant visą ranką ar krūtinę to padaryti neįmanoma. Todėl ir apgamai gauna savo rašalo dozę. Dermatologai po to negali įvertinti odos pakitimų ir efektyviai diagnozuoti ligų. Apžiūros metu beveik neįmanoma pastebėti, tarkim, padidėjusio ar spalvą pakeitusio apgamo. Dermatologai teigia, kad laiku diagnozuoti melanomą yra visiškai neįmanoma, jei tą odos plotą dengia tokios tatuiruotės. Melanoma yra viena iš dažniausiai pasitaikančių vėžio formų 15–29 metų žmonių grupėje.

Dėl skonio nesiginčijama – didelės visiškai juodos tatuiruotės, dengiančios visą odos plotą, patinka ne vienam žmogui. Visgi, svarbu įvertinti sveikatos riziką ir pasidomėti galimu neigiamu tatuiruotės poveikiu. Nors teigiama, kad juodos tatuiruotės yra lengviausiai pašalinamos lazeriu, panaikinti tokią didelę tatuiruotę  tikrai nebūtų vien juokų darbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Labai paprastai galima paaiskinti si reiskini,bezbziones pradejo panaseti i zmones,o tam tikra rusis ,kuri turi bezdzionu genu, virsti i bezdziones,tai naturalus gamtos reiskinys,dar praeis kiek simtmeciu,bezdziones statysis namus,o zmones-bezdziones tupes medziose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių