Niujorko bažnyčios prakartėlėje paliktas kūdikis

  • Teksto dydis:

Vienoje Niujorko bažnyčioje įrengtoje kalėdinėje prakartėlėje buvo rastas paliktas kūdikis, antradienį pranešė žiniasklaida.

Mažą berniuką Niujorko Kvinso rajone esančioje Šv. Kūdikio Jėzaus bažnyčioje surado bažnyčios prižiūrėtojas, rašo „New York Times“. Pranešama, kad kūdikis yra sveikas.

Pasak policijos, apsaugos vaizdo kameros užfiksavo, kaip nežinoma moteris į bažnyčią įnešė į rankšluostį įvyniotą kūdikį, o paskui išėjo.

Medikai sako, kad mažylis, kurio bambagyslė buvo nukirpta neprofesionaliai, greičiausiai buvo gimęs prieš keturias ar penkias valandas.

Parapijos kunigas 28 metų Christopheris Ryanas Heanue (Kristoferis Rajanas Hinjus) pasmerkė kūdikį palikusią moterį, kuri, kaip manoma yra jo motina, už tokį poelgį.

„Bažnyčia yra namai tiems, kurie jaučia nepriteklių, todėl moteris pamanė, kad šis tvartas – vieta, kuri taps Jėzaus namais, bus jos vaiko namai“, – sakė jis leidiniui.

Pagal krikščionių tikėjimą, Jėzus Kristus gimė prakartėlėje ant šieno Betliejaus mieste, kai jo tėvų Marijos ir Juozapo nepriėmė į sausakimšą užeigą.

Kol kas pareigūnai nepatvirtino vaikelį palikusios moters tapatybės, sakė kunigas.

Kūdikis buvo nuvežtas į miesto Jamaikos ligoninę, rašo „New York Times“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių