„Šimtmečio idiotai“ plaukiojo krokodilų spąstuose su jauku

  • Teksto dydis:

Vyrai, kurie Australijoje buvo pastebėti plaukiojantys krokodilų spąstuose su jauku netoli vietos, kur neseniai vienas šių roplių sudraskė moterį, antradienį buvo apšaukti „šimtmečio idiotais“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtose nuotraukose matyti, kaip keturi vyrai triukšmauja ant plūduriuojančių spąstų netoli valčių prieplaukos Port Daglase Kvynslando valstijos šiaurėje ir net pozuoja spąstų viduje.

Netoli tos vietos 4,3 m ilgio krokodilas mažiau nei prieš dvi savaites sudraskė senatvine silpnaprotyste sirgusią Anne Cameron (En Kameron).

Šią 79 metų moterį suėdęs krokodilas buvo pagautas spąstais, jo pilve buvo surasta žmogaus palaikų, tačiau to rajono upėse ir jūrose gyvena daugybė kitų krokodilų.

Daglaso savivaldybės merė Julia Leu (Džulija Liu) sakė buvusi priblokšta minimų vyrų kvailumo.

„Buvau absoliučiai pritrenkta, tai neįtikimai kvailas ir pavojingas elgesys, – transliuotojui ABC sakė ji. – Klausiu savęs, ar šie vyrukai siekia metų idiotų apdovanojimo, ar šimtmečio idiotų apdovanojimo.“

Kvynslando aplinkos ministras Stevenas Milesas (Stivenas Mailzas) taip pat pareiškė savo nuomonę ir socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Rimtai? Mėsa, kurią dedam į tuos spąstus, yra jaukas. Krokodilams. Neplaukiokite juose! Tai kvaila ir nelegalu.“

Briaunagalviai krokodilai, kurie gali išaugti iki 7 m ilgio ir sverti daugiau kaip toną, yra dažni atogrąžose Australijos šiaurėje ir per metus nužudo vidutiniškai po du žmones.

Jų skaičius smarkiai padidėjo nuo 8-ojo dešimtmečio, kai jie buvo paskelbti saugoma rūšimi, ir A. Cameron mirtis vėl pakurstė raginimus kontroliuoti jų populiaciją.

Kvynslando aplinkos departamentas minimos vyrų grupės veiksmus pavadino „nutrūktgalviškais“.

„Šie spąstai yra konkrečiai sukurti krokodilams vilioti, jie dedami vietose, kur, kaip žinoma, yra rūpesčių keliančių krokodilų, – sakoma departamento pareiškime. – Nebus per daug pasakyti, kad nagų kišimas prie krokodilų spąstų gali kelti pavojų to žmogaus gyvybei.“

Už krokodilų spąstų kliudymą galima gauti baudą iki 15 tūkst. Australijos dolerių (10 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių