Skandalas: olandų gydytojas savo vaisingumo klinikoje pradėjo 49 savo vaikus

  • Teksto dydis:

Jau miręs skandalingai pagarsėjęs vienos olandų vaisingumo klinikos gydytojas yra mažiausiai 49 vaikų tėvas, penktadienį paskelbė organizacija, atstovaujanti po apvaisinimo mėgintuvėlyje (IVF) to mediko klinikoje gimusių vaikų ir jų tėvų interesus.

2017 metais miręs Janas Karbaatas (Janas Karbatas) yra biologinis tėvas 49 vaikų, gimusių jo Roterdamo kliniką lankiusioms moterims, apvaisintoms jo paties, o ne moterų pasirinktų donorų sėkla, paskelbė organizacija „Defence for Children“.

Pietrytiniame Neimegeno miesto ligoninėje penktadienio rytą atliktų DNR tyrimų rezultatai „parodė, kad 49 byloje figūruojantys vaikai yra tiesioginiai velionio Karbaato palikuonys“, – sakoma organizacijos pranešime.

„Šie rezultatai patvirtina rimtus įtarimus, kad Karbaatas savo klinikoje naudojo savo spermą“, – priduriama jame.

Skandalas iškilo į viešumą vasario mėnesį, vienam Olandijos teismui davus leidimą po dirbtinio apvaisinimo gimusiems vaikams ir jų tėvams gauti J. Karbaato DNR profilį palyginimui.

Pranešama, kad prieš mirtį J. Karbaatas prisipažino tapęs maždaug 60 klinikoje pradėtų vaikų tėvu. 2009 metais ši klinika buvo uždaryta kaip neatitinkanti keliamų reikalavimų.

Įtariamų „Karbaato vaikų“ grupė kreipėsi į teismą, reikalaudama, kad velionio šeima perduotų seife saugotą gydytojo DNR profilį.

Ieškovų advokatas anksčiau gydytojams minėjo, kad po apvaisinimo klinikoje gimusių vaikų akys buvo rudos, nors spermos donoras turėjo turėti mėlynas akis, arba, kad vienas iš jo klientų yra fiziškai panašus į gydytoją.

Savo ruožtu J. Karbaato šeimos advokatai atsisakė tenkinti ieškovų reikalavimą ir prašė gerbti jų klientų teisę į privatumą.

„Tačiau, teisėjams nusprendus atlikti tėvystės tyrimą, teisėjo sprendimu vaikų teisės buvo iškeltos aukščiau J. Karbaato ir jo šeimos teisių“, – nurodė organizacijos „Defence for Children“ patarėja Iara de Witte (Jara de Vitė).

„Dabar, po daugybės nežinios metų, ieškovai pagaliau gali užversti vieną skyrių ir toliau pereiti prie fakto, kad jie yra vieni iš daugybės J. Karbaato palikuonių“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai pasibaisetina! Jeigu tie 60 imt vaiku [dalis is ju susitiks ir ,nezinodami,susituoka tai bus nusikaltimas ir genetiskai neleistina

Anonimas

Anonimas portretas
smagu turėti tiek daug broliukų ir sesučių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių