Stomatologas turės atlyginti savo motinai jo auginimo išlaidas

  • Teksto dydis:

Taivano Aukščiausiasis Teismas antradienį įpareigojo vieną stomatologą sumokėti savo motinai apie 22,3 mln. Taivano dolerių (per 618 tūkst. eurų) kaip kompensaciją už išlaidas, kurių ji patyrė augindama sūnų.

Aukščiausiasis Teismas paliko galioti ankstesnį sprendimą, kad 41 metų vyriškis pavarde Chu (Ču) privalo laikytis prieš 20 metų su motina sudarytos sutarties.

Ieškovė, pavarde Lo, 1990 metais išsiskyrė su vyru ir pati užaugino du sūnus.

Sunerimusi, kad senatvėje ja niekas nepasirūpins, Lo pasirašė globos sutartis su savo atžalomis, kai jiems sukako 20 metų. Moters sūnūs įsipareigojo atiduoti jai 60 proc. nuo savo pajamų.

Kai sūnūs susirado merginas ir pradėjo ignoruoti motiną, Lo kreipėsi į teismą. Pasak moters, jos sūnų partnerės per savo advokatus netgi atsiuntė jai laiškus, kuriuose reikalavo savo vaikų „nevarginti“, pranešė vietos žiniasklaida.

Prieš aštuonerius metus moteris kreipėsi į teismą, nes sūnūs atsisakė laikytis susitarimo. Galiausiai vyresnysis jos sūnus sumokėjo jai 5 mln. Taivano dolerių (173 300 eurų).

Jaunėlis savo ruožtu tvirtino, jog minėta sutartis pažeidė „geruosius papročius“, kad vaiko auginimas neturėtų būti matuojamas finansiškai, ir pats padavė savo motiną į teismą.

Lo apskundė visus žemesnės instancijos teismų priimtus sprendimus jos sūnaus naudai, tad byla pasiekė Aukščiausiąjį Teismą.

Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad minėtas susitarimas yra galiojantis, nes Chu buvo pilnametis, kai jį pasirašė. Be to, teismo teigimu, stomatologu dirbantis vyriškis turi galimybių grąžinti savo motinai pinigus.

Taivane pastaraisiais metais padaugėjo artimųjų apleistų ir skriaudžiamų senyvų žmonių, todėl raginama priimti įstatymą, pagal kurį suaugusiems vaikams už nesirūpinimą savo tėvais grėstų laisvės atėmimo bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
Lietuva turetu tureti taip pat istatyma del tevu islaikymo ,nes daugelis moteru ,vardan savo kudikiu,iseina I maziau apmokama darba ,kad priziureti kudiki,,pasekoje to jom sumazeja pensija ... na osenatveje vaikai neatsizvelgia ,kad motina gauna maza pensija ,nes jai buvo tuo metu svarbus kudikis ,o ne pinigai-pensija ateityje ,.mes turime istatyma ,kad motinos ne badmiriautu?o turetu prieda senatveje?tai butu zmoniska ir teisinga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių