Tibetiečių tapinys ant šilko Honkonge nupirktas už rekordinę sumą

  • Teksto dydis:

Senovinis tibetiečių tapinys ant šilko per aukcioną Honkonge buvo nupirktas už rekordinę kinų menui sumą – vienas Šanchajaus magnatas už jį paklojo 45 mln. dolerių, pranešė „Christie's“.

600 metų senumo meno kūrinį – budistinę tanką su ryškiomis raudona ir aukso spalvomis – trečiadienį nupirko Liu Yiqianas (Liu Ičianas), kuris jį eksponuos savo naujame muziejuje Šanchajuje, pranešė aukcionas.

„Didžiuojuosi grąžindamas į Kiniją šią reikšmingą ir istorinę 15-ojo amžiaus tanką, kuri bus saugoma muziejuje „Long“, – sakė magnatas, kurio žodžiai cituojami „Christie's“ ketvirtadienio pranešime spaudai.

Honkongas iškilo kaip vienas svarbiausių pasaulinių aukcionų centrų greta Niujorko ir Londono; tai pakurstė Kinijos ekonominis bumas ir paklausa, kurią demonstruoja Kinijos ir kitų Azijos šalių kolekcininkai.

Minėta suma yra pasaulio rekordas bet kokiems kinų meno kūriniams, parduotiems kokio nors tarptautinio aukciono.

Ši tanka, kurioje vaizduojama meditacijos dievybė, Raudonuoju Mirties Nugalėtoju vadinamas Raktajamaris ant buivolo, buvo sukurta Mingų dinastijos laikais, 1402-1424 metais.

Ji priklausė trijų tankų rinkiniui iš Džokango vienuolyno Tibeto sostinėje Lhasoje, nurodė „Christie's“.

Balandžio mėnesį Liu Yiqianas Honkonge nupirko Mingų dinastijos laikų pialą alkoholiniam gėrimui, už rekordinę kinų porcelianui sumą – 36,05 mln. dolerių.

Šis taksi vairuotoju buvęs finansininkas, kuriam dabar – 50 metų, yra vienas turtingiausių žmonių Kinijoje ir priklauso naujai šalies superturtuolių, visame pasaulyje ieškančių meno kūrinių, klasei. Jo turtas vertinamas maždaug 1,6 mlrd. dolerių.


Šiame straipsnyje: rekordasšilkastapybaTibetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių