41-erius metus susituokusi pora: tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio

  • Teksto dydis:

Ilga ir laiminga santuoka daugeliui atrodo, kaip sunkiai pasiekiama arba itin daug pastangų reikalaujanti svajonė.

Prieš 41 metus meilę vienas kitam prisiekę Zita ir Vaclovas Kajatai, gyvenantys Babtų miestelyje, Kauno rajone, vienas kito draugija džiaugiasi lyg pirmą pažinties dieną, rašoma pranešime spaudai.

Zita su vyru Vaclovu susipažino visiškai atsitiktinai draugų vestuvėse. Likus kelioms dienoms iki vestuvių, nuotaka paprašė Zitos tapti jos pamerge, kadangi vienas pabrolys liko be poros. Nors moteris turėjo dvejonių, šiandien ji pripažįsta, kad priėmė lemtingą sprendimą. Nuo pat pirmos pažinties akimirkos Zita ir Vaclovas užmezgė artimą ryšį, kuris tęsiasi ištisus metus.

Paklausta, kokia yra ilgos ir laimingos santuokos paslaptis, Zita nedvejodama atsako – supratingumas: „Labai svarbu jausti, kokia tvyro nuotaika namuose. Jei artimas žmogus nenori bendrauti, reikia duoti laiko atsipūsti, jei yra bėda – kartu bandyti ją išspręsti. Mūsų barniai trunka ilgiausiai penkias minutes, nes susipykus mokame nusileisti ir pripažinti klydus. Svarbiausia, nereikia priekaištauti dėl to, kas buvo, visada žvelgti į priekį ir mėgautis vienas kito draugija“, – patirtimi dalinasi Zita.

Labai svarbu jausti, kokia tvyro nuotaika namuose. Jei artimas žmogus nenori bendrauti, reikia duoti laiko atsipūsti, jei yra bėda – kartu bandyti ją išspręsti.

Moteris atskleidė ir dar vieną paslaptį: „Tam tikrose situacijose vyrams reikia parodyti, kad jie yra protingesni ir gudresni. Tokiu būdu galima išvengti labai daug nereikalingų barnių.“

Nors pora jau virš 40 metų kartu, jiedu nenustoja stebinti vienas kito: „Rodyti dėmesį būtina, pavyzdžiui, jei Vaclovas mato, kad esu prastai nusiteikusi, sako: „ruoškis, važiuojam“. Niekada nesako kas, kaip ir atsiduriame Kaune, tik ten aš nusiraminu, – pasakoja moteris. – Mažos smulkmenos padeda prasiblaškyti ir pamilti žmogų iš naujo.“

Zita su vyru Vaclovu daug laiko praleidžia drauge, per 40 metų niekada neatostogavo atskirai, dažnai lanko savo vaikus, gyvenančius užsienyje. Laisvalaikiu pora mėgaujasi įvairiomis sporto varžybomis – nuo svorių kilnojimo iki krepšinio. Vaclovas pripažįsta, kad namuose didžiausia krepšinio sirgalė yra žmona, kuri niekada nepraleidžia Kauno „Žalgirio“ rungtynių.

Z. Kajatienė dalyvavo „Viasat“ surengtame konkurse – atsiuntė 41 metus trunkančios laimingos santuokos nuotrauką – ir laimėjo 140 cm įstrižainės televizorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Ir mes siemet svesim 41 metu vestuviu sukakti, pasirodo, ir daugiau tokiu poru yra, smagu, kai zmones tiek metu kartu, ir nedaro nesamoniu, nes blogai, kai zile galvon, o velnias uodegon isimeta.

Vile

Vile portretas
Mes gyvename jau 47-tus metus kartu ir nei vienos dienos nesigailejau sprendimo kurti bendra gyvenima. Linkiu ir kitiems daugiau kantrybes vienas kitam ir pagarbos.

Vika

Vika portretas
Ilgos ir laimingos santuokos paslaptis yra meile. Nebutu meiles, nebutu nei supratingumo nei noro suprasti. Meile ir tik meile yra pagrindinis tvirtos santuokos ramstis, o po to ir visa kita - pagarba supratingumas, atjauta mir pan.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių