Afrikos dienos Kaune: egzotiški kvapai, nuotraukų paroda ir beduinų arbata

Karštą savaitgalį Kaune praūžusios Afrikos dienos kvepėjo laukiniais juodojo žemyno augalais, beduinų arbatos ir saldumynų aromatais bei viliojo nusikelti į tolimą kraštą garsaus alpinisto nuotraukų cikle.

Apie tikrą, turistams skirtų leidinių nenudailintą gyvenimą Afrikoje noriai pasakojo Kaune studijuojantys antrojo pagal dydį kontinento studentai.

Trečiame, jau tradiciniame renginyje „Afrikos dienos 2016“ netrūko ir naujovių. Čia buvo surengta įspūdinga „Snieginio leopardo“ titulu apdovanoto Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidento Sauliaus Damulevičiaus fotografijų paroda.

„Dar ir dabar galima pasigrožėti ar net patirti šoką kabančiomis fotografijomis iš Siera Leonės, – apie parodą kalbėjo Kauno įvairių tautų kultūros centro direktorius Dainius Babilas. – Įsimintinos ne tik Sauliaus fotografijos, bet ir jo pasakojimas apie Afriką. Daugeliui labai patiko ir naujas interaktyvus užsiėmimas – afrikietiškų motyvų keramikos dirbtuvės. Bet bene svarbiausia buvo tai, kad Afrikos dienose kartu bendravo ir užsiėmimuose dalyvavo žmonės, kurie nebuvo Afrikoje ar mažai apie ją žinojo, ir studentai iš šio žemyno.“

Afrikos dienose taip vyko aromaterapeutės Vilmos Markaitytės paskaita „Pažintis su aromatiniais Afrikos augalais“, kur buvo galima patyrinėti egzotiškų augalų kvapus, išgirsti įvairių muzikos instrumentų ir net pasimokyt groti būgnais. Kino teatras „Romuva“ pasiūlė filmų apie Afriką, šventės lankytojai taip pat galėjo paskanauti beduinų arbatos bei įvairiausių saldumynų. 

Daugiau S. Damulevičiaus nuotraukų čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gėjų ir lezbiu dienas pamiršote padaryti.

Momo

Momo portretas
nuostabios Sauliaus foto
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių