„Akacijų alėja 2018“ atskleidžia atlikėjus ir pristato ramybe dvelkiančią programą

  • Teksto dydis:

Kurortiniame Kulautuvos miestelyje liepos 14 d. suskambės jau 18-asis nemokamas bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja“.

Šiais metais festivalio gerbėjai turės galimybę išgirsti tiek festivalio veteranus, tiek ir naujokus, kurie kvies praleisti išskirtinį vakarą pušų prieglobstyje.

Kaip teigia festivalio prodiuseris, atlikėjas Kazimieras Likša, „Akacijų alėja“ kasmet būna įvairi, tačiau ramybė joje visuomet išlieka. „Man visuomet šis festivalis asocijuojasi su ramuma. Šią ramybę ir jaukumą išlaikyti – mano pagrindinis tikslas. Kuomet girdi akustinių instrumentų skambesį apjungtą su žodžių melodija, belieka tik nurimti, niekur neskubėti, prisėsti pušyne ir mėgautis“.

Anot organizatorių, viena didžiausių intrigų ir naujienų festivalio scenoje – praėjusių metų vasarą trijų buvusių „Foje“ muzikantų suburta grupė „Kiti kambariai“, kurioje muzikiniais išgyvenimais dalinasi būgnininkas Algis Kriščiūnas, bosistas Darius Burokas ir klavišininkas Arnoldas Lukošius. Kaip teigia festivalio prodiuseris Kazimieras Likša, atviri šios grupės tekstai apie asmeninius jų išgyvenimus skamba taip, lyg trumpam būtų grįžusi „Foje“.

Dar vienas „Akacijų alėjos“ naujokas – gerai žinomas bardas, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Briedis, kuris neseniai sugrįžo į Lietuvą po muzikinio turo Amerikoje ir savo kūrybos metaforomis pasidalins su festivalio gerbėjais.

Šių metų scenoje koncertuos ir bardų muzikos gurmanų itin mėgstamas atlikėjas, aktorius Mindaugas Ancevičius, sukūręs ne vieną vaidmenį tiek teatro scenoje, tiek ir kine. Festivalio organizatoriai net neabejoja, kad M. Ancevičius sužavės publiką ne tik išskirtinėmis melodijomis, savo kūrybos tekstais, bet ir neįtikėtina charizma. 

Neseniai 7-erių metų gimtadienį atšventęs duetas „Kamanių šilelis“ savo magiško gimtadienio fiestą pratęs pristatydamas naujausias savo dainas „Akacijų alėjos“ scenoje.  Aktorių Kamilės Gudmonaitės ir Manto Zemlecko duetas ne tik scenoje, bet ir gyvenime žada užburiančią indie roko ir folkloro stiliaus metamorfozę.

Po kelių metų pertraukos festivalyje pasirodys ir Raminta Naujanytė-Bjelle, kuri drauge su grupe „Miško gyventojai“ visai neseniai įrašė pirmąjį albumą, todėl gerbėjams festivalyje atlikėja pasiūlys tikrai šviežią savo kūrybos pliūpsnį.

„Akacijų alėja 2018“ neapsieis ir be vieno festivalio gerbėjų geidžiamiausio atlikėjo - grupės „Atika“ įkūrėjo ir vokalisto Dariaus Žvirblio. Kuo šiais metais šis atlikėjas stebins „Akacijų alėjos“ publiką – maža paslaptis, kuri bus atskleista jau liepos 14-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Pritariu.Jau "Akacijų alėja" patapo prekybine muge su alaus kioskais,kur "plaukiojančių" ir nežinančių kur atėjo netrūksta.Šūkauja,rėkauja pagėręs jaunimas.Man pernai paliko ne kokį įspūdį.O ir pačių bardų,bardiškos muzikos ne tiek ir daug..Jau nebesinori ten važiuoti...

Anonimas

Anonimas portretas
Akaciju aleja darosi kaip eilinis koncertas, kur groja ir dainuoja bet kas , tik ne bardai.

Paulius

Paulius portretas
Labai stebina, kad akacijų alėja neatitinka pačios idėjos. Praktiškai turėtų būt tikri bardai. O dabar makaliūzė.labai pasigendų ankstesnių dainos autorių ir atlikėjų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių