„Apkalbos“: jaunų dizainerių ieškojimai ir atradimai

Kauno klube "Gargaras" aštuonioliktąjį kartą vyko tarptautinis mados renginys "Apkalbos 2016", kuriame jaunieji dizaineriai pristatė savo kūrybą.

Renginio organizatorių, Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto dėstytojų teigimu, renginio tikslas – populiarinti mados kultūrą, atrasti naujus talentus ir ugdyti stilingą visuomenę.

"Apkalbose" savo kūrinius yra pristatę Egidijus Sidaras, Egidijus Rainys, Laura Dailidienė, Vėjūnė Sudarytė ir kiti dizaineriai.

Erika Grubytė iš Kauno kolegijos pristatė kolekciją, pavadintą "Sukurta Jai" / "Made for her". Tai elegantiški, moteriškas formas pabrėžiantys drabužiai.

Prekės ženklo "Famibiu" atstovai Sonata Galvelytė ir Marijus Juronis pristatė džemperius, skirtus mylinčioms poroms. Kolekcija pavadinta  "Renkis pagal jausmus".

Viešnia iš Latvijos Velga Krukovska pristatė kolekciją "Nuoveu Art Nuoveau", kurioje ryškios natūralaus grožio ir moteriškumo paieškos. Kiekvieno modelio veidą dengė tinklelis.

Jungtinė Šiaulių universiteto Menų fakulteto studenčių – Anetos Bačianskaitės, Dovilės Ašmontaitės, Tomos Kvietkauskaitės ir Lauros Mulokaitės kolekcija "Aprenk nuotaiką" / Dress the mood" pristatė ne tik drabužius, bet ir aksesuarus. Pirmojoje dalyje – drabužiai, tarsi sugrįžę iš septintojo–aštuntojo dešimtmečių. Kita dalis – basi modeliai, ilgos plevėsuojančios šifoninės suknelės ir daug dirželių.

Kauno kolegijos atstovė  Sandra Klimašauskaitė pristatė kolekciją "Isolofobai" / "Isolophober". Isolofobas – žmogus, bijantis ne tik likti, bet ir jaustis vienišas. Autorę sukurti kolekciją įkvėpė Arctic Monkeys daina – "Do I wanna know" ("Ar aš noriu žinoti"). Viltis, meilė, pyktis – visi šie jausmai atsispindi kolekcijoje.

Renginį užbaigė Kristinos Petrovskajos iš Kauno kolegijos kolekcija – "Ištvermė" / "Stamina". Akmuo – emocinis stabilumas. Jis kietas ir nebylus. Žmogus, kaip ir akmuo, pilnas paradoksų. Jis slepia savo tiesą po kaukėmis, bet tiesa staiga ima ir prabyla kaukės lūpomis. Taip nuskambėjo kolekcijos pristatymas. Kolekcija – viena labiausiai išsiskiriančių, modeliai kaustė žvilgsnius ne tik orginalia apranga, bet ir avalyne – batais, primenančiais tradicinį geišų apavą.

Po dalyvių pasirodymų rėmėjai apdovanojo labiausiai nusipelniusius dizainerius.

Pirmąjį apdovanojimą – stiklines žirkles Kipro atstovei įteikė Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto dekanė Sigita Saulėnienė.

Antrąjį apdovanojimą skyrė Mados akademija. 300 eurų vertės kuponą kursams akademijoje gavo Iveta Butkevičiūtė.

Daugiausia apdovanojimų sulaukė Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto atstovė Sandra Klimašauskaitė –  jai teko net trys apdovanojimai.


Šiame straipsnyje: apkalbosmadadizaineriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

valius

valius portretas
Matosi kad kažkas kažko ieškojo bet panašu kad viską rado savartyne...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių