Arabės su lietuvėmis dalysis karališkųjų vestuvių patirtimi

Dubajuje įsikūrusios garsios kompanijos "Bianca Events" įkūrėjos, besirūpinančios pasaulio karališkųjų šeimų vestuvėmis ir kitomis jų šventėmis, atvyksta į Lietuvą. Jos dalysis patirtimi praktiniuose "Luxury by Inga Budrienė" mokymuose, kuriuos vainikuos Ingos Budrienės surengta šventė.

Septynių žvaigždučių viešbučiuose

"Luxury by Inga Budrienė" – antri prabangių švenčių planuotojos I.Budrienės rengiami mokymai.

Praėjusiais metais, pakvietusi garsų vestuvių dekoratorių libanietį Robertą Chaarą, šįkart Inga Lietuvoje laukia svečių iš Dubajaus – Sandy Audi ir Sawsan Aoudi Kawash.

Seserys – garsios kompanijos "Bianca Events" įkūrėjos ir vestuvių planuotojos, įspūdingas šventes rengiančios ne eiliniams mirtingiesiems, bet karališkosioms šeimoms, šeichams ir kitiems itin pasiturimai gyvenantiems žmonėms.

Šį savaitgalį seserys organizuoja vestuves pirmajame pasaulyje septynių žvaigždučių viešbutyje – 321 m aukščio "Burj Al Arab".

"Jų rengiamos šventės septynių žvaigždučių viešbučiuose – kasdienybė, – neslėpė I.Budrienė, kuri jau dabar kruopščiai suplanavo gegužę vyksiančius mokymus ir kultūrinę programą pirmą kartą į Lietuvą atskrendančioms Sandy ir Sawsan. – Jos labai nori pamatyti mūsų šalį. Be to, skris per Stambulą, kuriame praleis kelias dienas."

Neatsitiktinai šiais metais mokymuose netruks ir daugiau karališkųjų akcentų – specialiai renginiui Inga nupirko beveik dviejų metrų aukščio "karalienės" sostą, o mokymo dalyvės ir mokytojos prie Paliekio dvaro karališkai įrengs 150 kv. m paviljoną.

"Išpuošime jį alyvomis – šios gėlės bus pagrindinis spalvinis ir kvapų akcentas, – teigė I.Budrienė. – Iš Prancūzijos bus atskraidinta austrių – jas augina fermeris, kuriam surengiau vestuves. Beje, jis ir pats atvyks į mūsų šventę."

Maistas vestuvėse yra svarbus akcentas, todėl juo rūpinsis žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, etiketo subtilybių mokys Arminas Lydeka.

Gėlėms – 400 tūkstančių

Dar neaišku, ar į vakarienę galės atvykti libanietis R.Thaaras, kuris neseniai surengė prabangias vestuves itin turtingiems arabams: jose dalyvavo apie 5 000 žmonių.

Tiesa, daugiau kaip 2 000 vyrų ir daugiau kaip 2 000 moterų vestuvinė šventė buvo rengiama ir atskirai.

Tokioms vestuvėms vien gėlėms buvo išleista 400 tūkst., o R.Chaaro honoraras – 150 tūkst. JAV dolerių.

Su Dubajuje gyvenančiomis seserimis Sandy ir Sawsan kaunietė susipažino Italijoje, kur dalyvavo vienos garsiausių pasaulyje vestuvių dekoratorės Karen Tran mokymų seminare.

Mokymuose dalyvaus ir lietuvės iš Švedijos, Anglijos, Vokietijos, Ispanijos Ibisos ir JAV.

Pasaulyje vis labiau populiarėja vadinamoji vestuvių architekto profesija, kuris atsakingas ne tik už šventės dekoravimą – ir už interjerą, ir eksterjerą.

Tokiose vestuvėse plyname lauke neretai specialiai įrengiamos kolonos, lubos, įspūdingos dekoracijos.

"Arabai itin daug dėmesio skiria gėlėms, – apie prabangias šeichų vestuves prakalbo Inga. – Gėlėmis papuošiamos lubos, kolonos, dekoracijos. Iš gėlių net audžiami kilimai".

Gėlėmis papuošiamos lubos, kolonos, dekoracijos. Iš gėlių net audžiami kilimai

Minės krištolines vestuves

Lietuvoje neįprasta skirti dėmesio beprotiškiems gėlių kiekiams kaip pas arabus.

Ten rožių būna mažiausiai 10 tūkst., tulpių, orchidėjų ir kitų rūšių – bent po 5 tūkst.

I.Budrienė savo rengiamose šventėse gėlių pageidauja mažiausiai už 1 000 eurų.

"Taip, svarbu sietynai, auksiniai ar sidabriniai įrankiai bei indai, ceremonijos ir ritualai, bet gėlės – pagrindas. Jos sukuria pagrindinius kvapų ir spalvų akcentus, – aiškino I.Budrienė ir išskyrė dar vieną skirtumą arabų ir lietuvių šventėse. – Ten visada išskiriama jaunųjų pora. Jiems įrengiamas atskiras sostas ar itin prabangūs krėslai, jie pakylėti, kažkur virš jų pakabintas dekoruotas sietynas, pridengia užuolaidos. Jie tą dieną yra išskirtiniai. Tai jų pasakiška diena. Beje, šią madą sėkmingai propaguoju ir gimtojoje šalyje."

Kaip vestuvių planuotoja dabar rengtų savo vestuves? Dabar jos būtų visiškai kitokios.

Inga šypsosi: birželio 15 d. sukaks jos ir Dariaus vestuvių penkiolikos metų jubiliejus.

"Tai bus krištolinės (stiklinės) vestuvės. Tad bus daug krištolo ir stiklo, – juokėsi I.Budrienė. Jos mintyse – jau ir tretieji, rugsėjį Maljorkoje vyksiantys mokymai. – Deimantus paliksime mūsų deimantinėms vestuvėms. Kaip kartu pagyvensime 60 metų, bus ir deimantų."



NAUJAUSI KOMENTARAI

vida

vida portretas
Ingute,Jus nuostabi,ir Jusu kuriami darbeliai virsta tikru sedevru!!!Aciu Jums,kad savo darbais dziuginat mus!!!

...

... portretas
Šeichų pavedimu vyksta nekaltų lietuvaičių medžioklė?..

kur

kur portretas
...visokie žalieji galėtų atkreipti dėmesį į tos POVĖS apdarus, padarytų pertrauką protestuose prieš gyvūnų dalyvavimą cirko vaidinimuose?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių