„Ąžuolyno“ orkestro jubiliejuje – žymiausios scenos žvaigždės

  • Teksto dydis:

Spalio 1 dieną Kauno valstybinėje filharmonijoje klausytojai išvys pučiamųjų orkestrą „Ąžuolynas“, kuris šiemet pasitinka savo jubiliejų.

Kauno pučiamųjų instrumentas orkestras „Ąžuolynas“ paprastai matomas marširuojantis gatvėje. Tačiau ilgainiui jis įpratino klausytojus prie naujų tradicijų – akademinės koncertų salės ir spalvingo repertuaro. Nuo solidžios klasikos iki ištraukų iš miuziklų – toks „Ąžuolynas“ pasitinka savo jubiliejų.

Organizatoriai įdėjo daug darbo, kad Kauno valstybinė filharmonija trumpam pakistų – paskutinius režisūrinius štrichus dėlioja Andrius Žiurauskas. Anot savo sumanymus įgyvendinančio renginio režisieriaus, tai bus netradicinis koncertas, kuriame bus galima išvysti netikėtų sprendimų. Žiūrovus stebins koncerto apšvietimas ir scenografija.

„Šis jubiliejus, tai tarsi atspirties taškas, kuriame pamatome kaip atrodome šiandien. Esame atjaunėję ir didžiuojamės, kad ne kiekvienas kolektyvas gali pasigirti tokia istorija, juo labiau – be pertraukų. Kaip atsistojome Laisvės alėjoje prieš 55 metus, taip ir tęsime, tik rekonstruotoje alėjoje“, – kalbėjo „Ąžuolyno“ meno vadovas Remigijus Žarėnas.

Šiuo metu orkestras yra koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ dalis. Vadovas Vaidas Andriuškevičius sako, kad šventės proga neleido atsipalaiduoti orkestrantams. Jubiliejiniam koncertui parinkta programa sudėtinga, skambės ir originali pučiamųjų muzika, simfoninių kūrinių aranžuotės, džiazo kompozicijos, ištraukos iš miuziklų.

Tiesa, be nuolatinio orkestro dirigento Ričardo Kukulskio, prie pulto išvysime vis labiau spindinčią batutos žvaigždę – Kauno valstybinio muzikinio teatro vyriausiąjį dirigentą Joną Janulevičių. Kaip jaučiasi simfoninio orkestro dirigentas prie pučiamųjų vairo?

„Dar studijų metais esu dirigavęs tokiam orkestrui ir surengęs ne vieną koncertą su Lietuvos valstybiniu pučiamųjų orkestru. Su „Ąžuolynu“ debiutavau pavasarį, o sėkmės sulaukusiame projekte kartu su jaunaisiais atlikėjais – Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokiniais. Tad pučiamųjų muzikoje jaučiuosi puikiai“, – sako maestro.

„Džiaugiamės, kad Jonas Janulevičius mielai priėmė kvietimą dalyvauti „Ąžuolyno“ jubiliejiniame koncerte. Akivaizdu, kad šis kūrybinis bendradarbiavimas dar labiau įpareigoja muzikantus ir kelia orkestro meistriškumo kartelę. Tai šeštadienį pajaus ir klausytojai“, – tęsė vadovas V. Andriuškevičius.

„GALA 55“ koncerte pasirodys žymūs šalies atlikėjai: Deivydas Norvilas - Deivis, Liudas Mikalauskas, Dagna Kondratavičiūtė, Kauno valstybinio muzikino teatro solistės Raminta Vaicekauskaitė ir Nomeda Vilkanauskaitė, nuotaikingasis Baritonų trio – Gediminas Maciulevičius, Benjaminas Želvys, Danielius Vėbra.

„Ąžuolyno“ orkestras visų laukia spalio 1 d., šeštadienį, 17 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš.

Aš. portretas
Vieną kartą sutikau Butą. Daugiau niekada nenoriu jo sutikti

Benas

Benas portretas
Vieną kart sutikau Žarėną, įstrigo melyna nosis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių