B. Adamsas gerbėjus sužavėjo nuoširdumu

Kanados roko superžvaigždė Bryanas Adamsas Kauno „Žalgirio“ arenoje jos stogo nenukėlė, bet susižavėjusių žiūrovų ovacijos sudrebino visą Nemuno salą.

Kanados roko superžvaigždė Bryanas Adamsas Kauno „Žalgirio“ arenoje jos stogo nenukėlė, bet susižavėjusių žiūrovų ovacijos sudrebino visą Nemuno salą.

Jau nuskambėjus pirmosios dainos akordams arena suošė ir subangavo. Panašu, kad ir B. Adamsui šis jau ketvirtasis koncertas Lietuvoje buvo neeilinis: visas superžvaigždės pasaulinis koncertinis turas skirtas jo sėkmingiausio albumo „Reckless“ 30-mečio išleidimui.

„Žalgirio“ arenoje susirinkę daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų, o tarp jų buvo net ir iš Vilniaus atvažiavęs premjeras Algirdas Butkevičius su žmona, atlikėjo neapvylė. Šiltai ištaręs Kauno vardą, B. Adamsas pasiteiravo, ar čia susirinkę žmonės yra laimingi. Ko gero, laimingas, Kaune koncertuodamas, buvo ir jis pats, atlikęs ne vieną kūrinį iš  „Reckless“ albumo ir netgi pateikęs naujų kūrinių. B. Adamsas pajuokavo, kad naujųjų žiūrovai nenorės, bet daugiau kaip dvi valandas be jokios pertraukos vykusiame jaukiame koncerte vieną hitą keitė kitas, roką – lyriškosios dainos „Everything I Do, I Do It For You“, „Please Forgive Me“, „All for Love.“ Jas atliekant arena dainavo kartu, o tai, anot B.Adamso, yra aukščiausias jo darbo įvertinimas.

Žiūrovų jūroje sušvitę žiburėliai, įjungus mobiliuosius telefonus, patiko superžvaigždei: jis tai netgi nufotografavo. Ir pakvietė kartu su juo pašokti... laukinę moterį. Išsirinkęs tamsiaplaukę šviesiais rdrabužiais, jis jai paskyrė visą dainą, o ją baigęs paklausė moters vardo, su kuo ji atėjusi, ir padovanojo marškinėlių su užrašu „Bryan Adams“, „Reckless.“

Kaunietė Dovilė Bivainė po koncerto sakė niekada net nesvajojusi, kad gali sulaukti superžvaigždės dėmesio ir dovanų. Ji, dainos metu rodyta ekrane, prisipažino buvusi sutrikusi, tačiau jauduliui praėjus tokį susitikimą su jos mylimu dainininku prisimins visą gyvenimą. Pagarba klausytojams, nuoširdumas pakerėjo ne tik Dovilę. Tai, kad superžvaigždė taip šiltai bendrautų su žiūrovais, nėra dažnas reiškinys.

O juk didžiuotis B.Adamsas tikrai turi kuo. Pasaulio šviesą išvydęs 1984 metais, „Reckless“ tapo lemtingu jo  karjeroje ir buvo parduotas daugiau kaip 12 milijonų kopijų tiražu. Albumas tapo tris kartus platininiu vien tik Didžiojoje Britanijoje, o hitus iš šio albumo – „Run to You“, „Kids Wanna Rock“, „Somebody“, „Summer of '69“, „One Night Love Affair“ ir „It‘s Only Love“ duete su neprilygstama Tina Turner žino ir dainuoja B.Adamso gerbėjai.

Savito balso savininkas, talentingas kompozitorius, gitaristas, prodiuseris ir fotografas (naujausio  fotografijų ciklo „Wounded“ („Sužeisti“) herojai – sužaloti kariškiai), B. Adamsas gimė 1959 m. Kingstone, Kanadoje, anglų šeimoje. Močiutė turėjo maltiečių kraujo. Dainininko tėvas buvo diplomatas, todėl nuo mažų dienų Bryanas matė daug pasaulio šalių: gyveno Izraelyje, Portugalijoje, Austrijoje. Būdamas keturiolikos, Bryanas metė mokyklą ir visą laiką paskyrė muzikai – jis grojo gitara savo bičiulio Davido Tayloro suburtoje grupėje. Vėliau muzikantas visgi baigė muzikos mokyklą, fortepijono klasę, ir tapo grupės „Shock”, o vėliau „Sweeny Todd” nariu. 1973 metais B. Adamsas su šeima grįžo į Kanadą ir įsikūrė Vankuveryje, Britų Kolumbijos provincijoje.

Pirmieji trys B.Adamso albumai nebuvo itin sėkmingi, tačiau neliko be dėmesio. Prikimęs balsas, sakoma, kad tembru primenantis jaunąjį Rodą Stewartą, hitų kūrėjo talentas, „šaunaus jaunuolio iš gretimos gatvės” įvaizdis suteikė B.Adamsui laukiamo svečio statusą MTV kanalo eteryje. Jau antrasis albumas „You Want It You Got It“ tapo auksiniu, o rugsėjį įėjo į Billboard albumų Top 10. 1984 m. rugpjūtį B.Adamso laukė naujas iššūkis – Tina Turner pakvietė jį kartu įrašyti duetą „It’s Only Love”, kurį kritikai įvertino puikiai, o klausytojai iškėlė į pirmąsias vietas radijo stočių eteryje.

Tais pačiais 1984 metais pasirodė ketvirtasis ir sulaukęs didžiulio populiarumo albumas „Reckless.”  Po šios plokštelės pasirodymo atlikėjas pirmą kartą buvo nominuotas net dviem „Grammy“ statulėlėms. „Reckless“ išgarsino B.Adamsą visame pasaulyje visiems laikams – jo nė akimirkai nebeapleido sėkmė.

Per visą savo karjerą B. Adamsas išleido 11 studijinių albumų, 69 singlus, pardavė daugiau kaip 65 milijonus įrašų, gastroliavo šešiuose kontinentuose, jo dainos tapo populiariausios daugiau kaip 40-tyje šalių. Geriausias pasaulyje roko baladžių atlikėjas yra daugybę kartų nominuotas prestižiniams apdovanojimams, pelnė „Grammy“, „American Music Awards“, „MTV Video Music Awards“ statulėles  ir turi savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje.  2010 m. buvo apdovanotas „Governor General's Performing Arts Award“ apdovanojimu už 30 metų meno ir prisidėjimo prie jo veiklą, 2010 m. gavo „Allan Waters Humanitarian Award“ (Humanitarinį apdovanojimą) už daugybę labdaros koncertų ir kampanijų per visą savo karjerą.

Šlovė B. Adamso neišpaikino, ir šiandien jis yra palyginti kuklus, nesureikšminantis nei aprangos scenoje (marškinėliai, džinsai – visos grupės garderobas paprastas) gautų aukštų apdovanojimų ir nesididžiuojantis jais.

„Vienintelis apdovanojimas, kurį vertinu, yra galimybė koncertuose girdėti, kaip publika dainuoja kartu su manimi, žinodama mano dainų žodžius. Tai geriausias jausmas pasaulyje“, – sakė B. Adamsas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonė

Jonė portretas
Pažiūrėjau į nuotrauką ir nustėrau,- Buškevičius dainuoja. Paskui ačiu dievui perskaičau, net širdis atlėgo.

Pranas MO

Pranas MO portretas
Į Lietuvą vis dažniau atvyksta dainininkai-emeritai...gal ir popiežiue-emeritas atvyks?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių