Bibliotekoje skambėjo Lietuvos šimtmečio muzika kartu su muzikologu V. Gerulaičiu

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka visus muzikos mylėtojus kvietė į susitikimą su muzikologu Viktoru Gerulaičiu.

V. Gerulaičio pristatyta programa „Lietuvos šimtmečio muzika“ - tai vienas iš Viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Pažink kultūros istoriją“ renginių, skirtų atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti.

Muzika - bene geriausias būdas pažinti kitos šalies kultūrą, o Valstybės atkūrimo šimtmetis yra puiki proga atkreipti dėmesį į savo šalį ir jos pasiekimus visose veiklos srityse. Viešojoje bibliotekoje vykusio susitikimo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas apžvelgė Lietuvos šimtmečio muzikos istoriją. Erudicijos ir minties elegancijos kupiną V. Gerulaičio pasakojimą apjungė platus istorinis kontekstas. Prisiminimų ir nelengvų išgyvenimų kupiną muzikos kelią, paženklintą skirtingų stilių ir skirtingo laikotarpio muzikiniais kūriniais, iliustruodamas vaizdingais pasakojimais apie žymius kompozitorius, sumaniai atskleidė žymus radijo ir televizijos laidų bei koncertų vedėjas V. Gerulaitis. Pasakojimą pradėjęs nuo folkloro ir klasikos bei kiekvienam laikmečiui būdingo savito muzikos žanro, muzikos švietėjas prisiminė garsų operos solistą V. Noreiką ir kitus atlikėjus, Lietuvos ir pasaulinės muzikos istorijoje palikusius gilų pėdsaką.

Kelionę šimtmečio muzikos istorijos keliu muzikologas užbaigė šiuolaikinės elektroninės muzikos aptarimu ir ypatingo muzikinio kūrinio perklausa, linkėdamas kiekvienam atkurtos valstybės Šimtmetį pajusti savaip - per istoriją, meną, maistą ar keliones. Muzika - tai vienas iš būdų atrasti ir pažinti geriau savo šalį ir muzikos kūrėjus, garsinančius Lietuvą visame pasaulyje! 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
katras skambėjo garsiau - muzika ar Gerulaitis?

Lerva

Lerva portretas
Gerulaitis yra konjunktūrinė lerva. Labai šlykštus tipelis.

...,

..., portretas
Publika+70
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių