Botanikos sode – devyniolikta mugė „Pakalnutės žiedas 2018“

  • Teksto dydis:

Gegužės 4 dieną Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode Kaune startuoja 19-ta tradicinė pavasario mugė „Pakalnutės žiedas 2018“.

Pamėgta vietinių augalų veisles vertinančių sodininkų, atsakymų į augalų auginimo klausimus ieškančių sodybų puoselėtojų ir visų gero skonio mėgėjų, vertinančių Lietuvos ūkininkų išaugintą ir pagamintą produkciją, mugė vyks visą pirmąjį gegužės savaitgalį – 4-6 dienomis.

Iš visų Lietuvos kampelių suvažiuojantys prekiautojai palaiko pagrindinį mugės devizą: valgyk, pirk ir augink lietuvišką produkciją, rašoma organizatorių pranešime. 

Šiemet mugėje pirkėjų ir smalsuolių laukia ne tik vaiskrūmiai ir vaismedžiai, dekoratyvieji augalai ir gėlės, tautodailės dirbiniai, ekologiški maisto produktai, skanėstai ir įvairūs suvenyrai, bet ir specialistų konsultacijos.

Penktadienį nuo 10 iki 16 val. Medelyno stende į visus iškylančius klausimus atsakys ir nemokamas konsultacijas teiks Botanikos sodo specialistai – pomologai, vaistingųjų augalų specialistai, gėlininkai, dendrologai. Čia taip pat visą savaitgalį bus prekiaujama sode išaugintais dekoratyviaisiais krūmeliais, vaistiniais, prieskoniniais augalais, daugiametėmis gėlėmis ir kitais augintojų pamėgtais augalais. 

Organizatoriai kviečia nepamiršti pasimėgauti ir žydinčių tulpių ekspozicijomis.

Mugės darbo laikas: gegužės 4 – 5 d. 9.00 -18.00 val. Gegužės 6 d. 9.00 – 16.00 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas iš tų konsultacijų

kas iš tų konsultacijų portretas
jei jos teikiamos darbo metu darbo dieną kai nedaugelis gali atvykt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių