„Božolė“ choro vadovė: supratau, kas gali pagražinti kasdienybę

  • Teksto dydis:

„Božolė“ choro vadovė Jurgita Liukaitienė, priešingai nei daugelis merginų, su siuvinėjimu susipažino ne vidurinėje mokykloje, o ją pabaigusi.

„Darbų pamokų, kur mokydavo įvairių rankdarbių kūrimo paslapčių, vis išvengdavau, todėl tik pradėjusi savarankišką gyvenimą supratau, kaip jie gali pakeisti kasdienybę“, - neslėpė dainininkė, garsiojo grupės „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko – Faros dukra.

Siuvinėjimas neatsiejama jos gyvenimo dalimi tapo besilaukiant vaikų. Tuo metu rankdarbiais dainininkė užsiimdavo beveik kasdien.

„Vienas ramina mezgimas ar nėrimas vašeliu, o aš pirmenybę teikiau siuvinėjimui“, - sakė pašnekovė.

Jai imponavo tai, kad net ir neturėdamas talento, siuvinėti gali gana dailiai. Tai padaryti padeda maždaug A4 formato dydžio paruoštukai – ant audinio būna nupieštas piešinys ir neretai komplekte yra net darbui reikiamų spalvų siūlų.

„Pastaruoju metu siuvinėju gana retai, nors spintoje tam skirtų audinio skiaučių yra tikrai nemažai. Tiesiog nebelieka laiko. Be to, nesu profesionalė. Rankdarbiais užsiimu savo malonumui“, - sakė J. Liukaitienė.

Dainuojanti, šeimos verslą padedanti kurti ir kitų užsiėmimų turinti moteris sakė šiandien arba rytoj būtinai užsuksianti į Kauno sporto halėje vykstančią pirmąją rankdarbių mugę „Kūrybos podiumas“. Nemokamame renginyje savo darbus pristatys ne tik daugiau nei 70 autorių, bet ir vyks seminarai, kolekcijų demonstravimai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

sėkmės

sėkmės portretas
visiems ,kas myki rankdarbius Palaimingos adventiškos ramybės sieloje džiaugsmo širdyje KASDIENĄ gražių darbelių -BŪKITE SVEIKI BŪKITE LAIMINGI

Remis

Remis portretas
Kaip čia dabar?BOŽOLE vadovas buvo Ivanauskas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių