Buvo ir taip: gražiausios Kauno prostitutės konkursas „Nuskinta gėlė“

  • Teksto dydis:

„Laisvės alėja“ – pirmoji pramoginė informacine laida Lietuvoje, prasidėjusi 1992 metais, kurios iniciatoriumi buvo H. Vaitiekūnas. Čia dirbę žurnalistai tikino ieškoję kuriozinių istorijų ir nebijoję nesąmonių. Viena tokių – gražiausios Kauno prostitutės konkursas „Nuskinta gėlė“, surengtas iš policijos duotos vaizdo medžiagos.

„Monika Domarkaitė, Juras Jankevičius, H. Vaitiekūnas ir Laimis Bratikas, būdami jauni, gražūs, pagalvojome, kad žinios gali būti ir apie nerimtus dalykus“, – laidos „Laisvės alėja“ pradžią pasakoja H. Vaitiekūnas.

Žurnalistė M. Domarkaitė-Petrulienė prisimena, kad anuomet bandydavo juokauti ir ieškoti pasitaikiusių kuriozų.

„Valstybės pradžioje ieškojome, kas yra teisinga, ką galima [daryti], ko – ne. Klydome ne tik mes, bet ir žmonės“, – kalba moteris.

L. Bratikas prisimena, kad darbo laidoje laikas buvo itin smagus.

„Kauno veidas buvo pati gatvė, o mes tapome savotiškais tos gatvės ambasadoriais visai Lietuvai. Pasakodami apie Kauno gyvenimą, buvome įdomūs visiems“, – sako jis.

H. Vaitiekūno teigimu, laidoje žurnalistai darė, ką norėjo, ir ne visi suprato, kas tai per laida.

„Manau, kad „Dviračio žinios“ ir kitos humoristinės Lietuvos laidos turi tik vieną ištaką – „Laisvės alėją“, – įsitikinęs žurnalistas.

Beje, kartu su laida gimė ir legendinis „Klausimėlis“, kuris anuomet buvo laidos rubrika. Kaip ir dabar, ją vedė tuomet dar penktakursis J. Jankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
buvo ir bus pilna ju o kad nelegalizuoja asaru pakalnekj cia tik gert samagona ies bobulkos ir i baznycia eit vaidint katalika baigiam suda malt jai norejom tos europos tai reik legalizuot.

Baisu

Baisu portretas
kaip žiniasklaida demoralizuoja ir klaidina jaunus žmones. Užuot juos ugdžiusi, kėlusi jų dvasinggumą, murkdo purvan ir dar didžiuojasi. Gėda!

Klientas

Klientas portretas
Kiek į valstybės biudžetą mokesčių surinktų jei legalizuotų prostituciją... Nors mano manymu, seksas už atlygį nėra nelegalu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių