Dviratininkai dešimtą kartą okupavo Kauną

  • Teksto dydis:

Startavo dešimtasis Kauno dviratininkų paradas, kurio tema šiemet – pavasaris.

„Šiųmetis paradas skiriasi nuo ankstesnių ir labai geru oru bei nauju maršrutu“, - teigė vienas iš šios Kauno dviratininkų šventės, rengiamos kartu su savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriumi, organizatorių Linas Vainius – Všį “Dviratai” valdybos narys.

Jis suskaičiavo, kad į jubiliejinį paradą susirinko per 200 dviratininkų. Kaip visada – šeimomis, įsisodinusiomis į dviračių lopšius savo mažamečius vaikus. Tarp šventės dalyvių nemažai ir jai ištikimų senjorų.

„Tai - pavasarinė Kauno dviratininkų, kurie gal tik šiandien atidarys sezoną, šventė ir tuo pačiu priminimas, kad mes norime turėti mieste geresnes sąlygas“, - akcentavo L.Vainius.  

Šiemet ši įvairiaspalvė dviratininkų kolona, pasipuošusi pavasario tematiką simbolizuojančiomis kaukėmis bei teminiais kostiumais, važiuos maršrutu Nemuno sala-Santakos parkas-Kleboniškis-Kauno pilis. Jo ilgis – apie 20 kilometrų.

„Kaip visada, atsižvelgdami, kad tai – šeimos šventė, parinkome tokį maršrutą, jog jis tiktų ir nemėgstantiems greičio. O Kleboniškis – viena iš nedaugelio Kauno dalių, į kurią mūsų paradų dalyviai dar nebuvo užsukę“, - aiškino L.Vainius.

Šventiškiausiai pasipuošę parado dalyviai, kaip visada, bus apdovanoti maloniais suvenyrais bei padėkos raštais. O visų, pasiekusių Kauno pilį, laukia šventinis sutikimas ir atminimo medalių įteikimas.

Šiemet prie šios šventės organizatorių pirmą kartą prisijungė ir Kauno policija. Jos pareigūnai Kauno pilies prieigose rengia dviračių žymėjimo akciją.

Turi ši Kauno dviratininkų šventė ir tarptautinį akcentą. Jau treti metai kiekvieną gegužę Europoje rengiama akcija „Europos dviračių iššūkis“, per kurią  Europos miestai lenktyniaus, kuriame iš jų žmonės kartu nuvažiuos daugiau kilometrų dviračiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,

..., portretas
idiotus su BMW-irgi.

okupavo?

okupavo? portretas
Kaip taisykle okupantus visi veja lauk.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių