Epinis filmas „Titanikas“ – pirmą kartą Lietuvoje gyvai

  • Teksto dydis:

2017 m. balandžio 5 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje bus gyvai pristatytas vienas garsiausių filmų kino istorijoje – „Titanikas“.

Praėjus daugiau kaip šimtmečiui po legendinio laivo tragedijos, jo istorija vis dar virpina žmonių širdis ir slepia galybę paslapčių. Projekto autoriai, tarptautinė kompanija „Avex Classics International“ (Japonija / Didžioji Britanija), visiems siūlo sugrįžti į „Titaniką“ ir moderniausių technologijų pagalba patirti dar gilesnes emocijas nei kadaise kino teatre... Filmas bus rodomas didžiuliame HD ekrane, originalo kalba su lietuviškais subtitrais, o visas garso takelis bus atliekamas gyvai – juostai akompanuos 96-ių muzikantų simfoninis orkestras, 50-ties dainininkų choras ir solistai iš užsienio.

1997 m. sukurtas „Titanikas“, kurio scenarijų parašė ir režisavo Jamesas Cameronas, tapo vienu garsiausių filmu kino istorijoje, uždirbusiu daugiau kaip 2 mlrd. JAV dolerių ir pelniusiu 11 „Oskaro“ statulėlių, tarp kurių - „Geriausias filmas“, „Geriausias režisierius“ bei „Geriausia originali daina“ („My Heart Will Go On“, atliekama Celine Dion).

Antrojo pagal pelningumą filmo (pirmoje vietoje – „Įsikūnijimas“) garso takelis yra parduotas daugiau kaip 30 mln. kopijų tiražu ir tai yra pasaulio rekordas. Pagrindinė filmo meilės tema, arba Celine Dion atliekama daina „My Heart Will Go On“, yra pelniusi daugybė svarbių apdovanojimų ir yra įtraukta į geriausių XX amžiaus dainų sąrašą.

Filmo kompozitorius James‘as Horneris yra sukūręs muziką ne tik „Titanikui“, bet ir daugiau kaip 100 kitų filmų, tarp kurių - „Įsikūnijimas“ („Avatar”), „Narsioji širdis“, „Svetimas“, „Apollo 13“, „Žvaigždžių kelias“, „Nepaprastas Žmogus – Voras“ ir daugeliui kitų.

„Šis potyris yra nepalyginamas su tais jausmais, kurie buvo kino teatre. Kai tu girdi muziką gyvai ir ji yra dominuojanti šiame projekte, tu iš tikrųjų suvoki, kaip stipriai muzika veikia filmą. Aš jaučiau tas galingas emocijų bangas, kuomet pakilias romantiškas nuotaikas keitė didžiulės baimės nuojauta. Nuostabi patirtis.“ - Jamesas Cameronas, ,,Titanic Live“ premjera, 2015 m. balandis.

„Nuostabu. Orkestras suteikė filmui tiek daug sielos... Tai patirti buvo nuostabu. Malonu buvo stebėti publikos reakciją – vidury filmo jie audringai palaikė orkestrą aplodismentais, jie juokėsi teisingą akimirką ir braukė ašaras, kai tam atėjo laikas. Dalintis su žmonėmis emocija – tai yra būtent tai, kas suteikia gyvam atlikimui tiek unikalumo.“ - Jonas Landau, ,,Titanic Live“ premjera, 2015 m. balandis.

Bilietai: http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/koncertai/titanic-live-195908/

Video:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
ziniasklaida lenkia savo proteliu ir kalbininkus o tie tyli nes jau priprate prie naujadaru juk /demokratija/...kaip paaiskinti gyvai?... gyvas zmogus gyvas medis o dar ir alus??? o cia dar filmas kuri daugelis matem ir matyti gyvai galima tik spektakli p. /gudruciai/ bet filma??? jum svarbu tik ispudis ir zmoniu kvailinimas o zodzio reiksmei maziausia...s demesys ar ne taip p. runkeliai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių