Festivalyje „Akacijų alėja“ – grupės „Foje“ fanų antplūdis

  • Teksto dydis:

Septynios valandos ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa. Taip liepos 2d., šeštadienį, Kulautuvoje vyksiantį festivalį „Akacijų alėja“ vadina jo organizatoriai.

Ilgiausiai gyvuojantis bardų festivalis Lietuvoje „Akacijų alėja“ šį šeštadienį savo gerbėjams pažers nemažai staigmenų. Viena tokių – scenoje pasirodys dainininkas, prodiuseris, aktorius Andrius Mamontovas, kurį į festivalį atlydės didelis būrys gerbėjų.

Ne paslaptis, A.Mamontovo kūrybos gerbėjų ratas – vienas ištikimiausių. Tad nieko nuostabaus, kad paskui šią Lietuvos roko legendą į Kulautuvoje vykstantį „Akacijų alėjos 2016“ festivalį atkeliaus ir per šimtą buvusios grupės „Foje“ ir A.Mamontovo fanų.

Liepos 1–3 d. Kulautuvos pušų paunksmėje aktyviausi „Foje“ gerbėjai, bendruomenės nariai minės 20-ąsias visuotinio jų suvažiavimo metines. Kaip teigė vienas šios stovyklos organizatorių Linas Patkamaris, pirmą kartą toks „Foje“ fanų susibūrimas įvyko 1996 m. Elektrėnų miškuose, stovykloje „Mes visi‘96“.

„Ieškojome tinkamiausios vietos surengti jubiliejinę stovyklą ir taip maloniai sutapo, kad šiais metais Andrius groja „Akacijų alėjoje“. Ilgai nedvejodami pasirinkome Kulautuvą – ne tik dėl nuostabios gamtos ar patogios geografinės padėties, bet labiausiai dėl puikaus festivalio. Taip jau yra, kad vieną romantiką traukia prie kito...   Dainuojamoji poezija „Foje“ ir A.Mamontovo kūrybos mylėtojams visada buvo artima. Visą „Akacijų alėjos“ koncertą mes įtraukėme į stovyklos programą, tuo pačiu tikimės festivalio dalyvių apsilankymo ir mūsų stovykloje“, – pasakojo vienas iš „Foje“ stovyklos organizatorių Linas Patkamaris.

„Foje“ fanų stovykloje bus surengta šios grupės ir A.Mamontovo atributikos paroda, kurią pamatyti galės visi festivalio lankytojai. Vienas įdomesnių eksponatų – „fanų fojemobilis“, o ir pats A.Mamontovas žadėjo ne tik apsilankyti stovykloje, bet ir kažką įdomaus paskolinti parodos ekspozicijai.

Šiemet festivalio scenoje pasirodys dainininkė Ieva Narkutė; aktorius, dainų autorius, bardų tėvas Gediminas Storpirštis; dainų autorius ir atlikėjas, poetas Domantas Razauskas; ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“ pelnę dainininkai Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius; atlikėjas, kompozitorius, prodiuseris Linas Adomaitis; grupės „Hiperbolė“ legenda Igoris Berinas su jaunuolių grupe „Huge soul“; bardas Darius Žvirblis; festivalio prodiuseris ir siela – Virgis Stakėnas bei Vytauto Kernagio tradicinio jaunimo dainuojamosios poezijos konkurso „Mūsų dienos“ laureatai – Tomas Drąsutis ir Gerda Kalvaitytė.

Visi festivalio „Akacijų alėja“ renginiai – nemokami. 17 val. prasidės „Mažoji akacija“ – festivalio įžangos koncertas. 18:30 – didžiojo koncerto pradžia. Daugiau informacijos – interneto svetainėje  www.akacijualeja.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Bebalsis proteguojamas mamontovas su kitais saviveiklininkais....

Raimis

Raimis portretas
Net du bardai? Aciu tau combo.

zaika

zaika portretas
Ilgiausiai gyvuojantis bardų festivalis Lietuvoje „Akacijų alėja“ šį šeštadienį savo gerbėjams pažers nemažai staigmenų. Liepos 1–3 d. Kulautuvos pušų paunksmėje aktyviausi „Fojė“ gerbėjai, bendruomenės nariai minės 20-ąsias visuotinio jų suvažiavimo metines. Tai vis dėlto kada iš tikro ar šį šeštadienį ar liepos 1-3 dienomis. Jei kalendorius nemeluoja šis savaitgalis birželio 24-26... Jei jau reklamuojate renginį, bent jau klaidų nedarykite....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių