Geriausiam džiazo vokalistui – aplodismentai Kaune

Geriausiu džiazo vokalistu pasaulyje tituluojamas amerikiečių dainininkas Gregory Porteris sekmadienio vakarą į „Žalgirio“ areną subūrė tris tūkstančius klausytojų. Arena yra mačiusi ir keliskart daugiau publikos, tačiau šįkart atsitiktinių klausytojų nebuvo.

Geriausiu džiazo vokalistu pasaulyje tituluojamas amerikiečių dainininkas Gregory Porteris sekmadienio vakarą į „Žalgirio“ areną subūrė tris tūkstančius klausytojų. Arena yra mačiusi ir keliskart daugiau publikos, tačiau šįkart atsitiktinių klausytojų nebuvo.

Festivalio „Kaunas Jazz“ didžiajame koncerte matant, kaip publika reaguoja į dainas iš albumo „Liquid Spirit“, pernai pelniusio G.Porteriui „Grammy“ apdovanojimą (už geriausią džiazo vokalo albumą), ir kitas melodijas, susidarė įspūdis, kad daugeliui klausytojų šio amerikiečių džiazmeno kūryba gerai žinoma – pirmąsias kūrinių natas lydėjo plojimai, kartu su vokalistu publika niūniavo, mušė taktą.

„Myliu šį festivalį, nes jame sklandanti energija sukuria jaukų muzikinį kaimą. Ačiū, kad pakvietėte mane dar kartą pas jus dainuoti. Man patinka tai daryti“, – kukliai kalbėjo populiarusis džiazmenas, geidžiamas viso pasaulio scenose. Prieš pora metų jis jau koncertavo festivalyje „Kaunas Jazz“.

„G.Porteris – vienas populiariausių, geidžiamiausių, žymiausių džiazo vokalistų pasaulyje. Tuo pačiu – mielas, malonus, šiltas, charizmatiškas žmogus. Jo vokalas – nepaprastai gilus vyriškas baritonas. Kai G.Porteris dainuoja, atrodo, kad jis visąlaik šypsosi“, – taip garsųjį džiazmeną pristatė ilgametis „Kaunas Jazz“ koncertų vedėjas Alfredas Kukaitis.

Kartu su G.Porteriu koncertavo jo grupė: saksofonininkas Yosuke Sato, pianistas Chipas Crawfordas, kontrabosininkas Aaronas Jamesas, būgnininkas Emanuelis Harrodas.

43 m. G.Porterio muzikinė karjera vystosi stulbinamai greitai: vos prieš keletą metų debiutinį solinį diską išleidęs dainininkas jau pelnė „Grammy“, albumas „Liquid Spirit“ tapo vienu geriausiai perkamų pastarojo dešimtmečio džiazo įrašų.

G.Porterio atliekama muzika apibūdinama kaip jauki ir asmeniška, išsiskirianti lengvu skambesiu ir prasmingais tekstais. Dainininkas buvo pradėjęs amerikietiškojo futbolo žaidėjo karjerą, tačiau ją nutraukė trauma. Po jos jis atsidėjo kitai gyvenimo aistrai – dainavimui. Kol pasiekė muzikinės šlovės viršūnę, G.Porteriui yra tekę verstis sunkiais darbais. Vienas juodžiausių prisiminimų – šunų ėdalo fabrike kartu su grūdais samstyti nugaišusias peles. Tačiau tokios patirtys G.Porterio netraumuoja – jis įsitikinęs, kad visi patirti sunkumai davė naudos.

„Jei nebūčiau jų patyręs, būčiau kitoks dainininkas, rašyčiau kitokias eiles“, – sako džiazmenas.

Publiką domina ne tik G.Porterio dainos. Anksčiau daug diskutuota apie tai, kodėl G.Poteris viešai niekada nenusiima kepurės. Gandus išsklaidė dainininko prisipažinimas, kad ausis slepianti kepurė dengia po operacijos ant veido likusius randus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukaa

Lukaa portretas
Sato man ne ką mažiau nerealus nei Gregoris. Tiesiog privalėjau nueiti, bet dabar neturėsiu už ką kauno nergijai susimokėti už balandį... aišku ponui Petrauskui to nesuprasti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių