Grakščių judesių pasakojimai akims

  • Teksto dydis:

Lietuvos švietimo istorijos muziejuje veikia fotomenininkės Eglės Ščerbinskaitės personalinės fotografijų paroda "Gyvenimas kaip kelionė".

Pirmoji kaunietės aistra – tekstilė, kurią menininkė studijavo Vilniaus dailės akademijoje. Fotografija susidomėjo dar studijuodama bakalaurą, baigė tuometę Kauno fotografijos mokyklą, vėliau nuotoliniu būdu savo žinias tobulino Fotografijos institute Niujorke.

Parodoje E.Ščerbinskaitė pristato spalvotos ir nespalvotos fotografijos seriją "Gyvenimas kaip kelionė". Fotografijų serija sukurta keliaujant po Graikiją, Koso salą. Šiuo metu autorės fotografijose labai svarbus ryšys su herojes supančia aplinka, taip gimsta temos ir naujiems kūriniams. E.Ščerbinskaitės kūryboje prasmingos yra žmogaus kūno ir baleto tematikos, būtent šioje fotografijų serijoje tai ir atsispindi.

Meninėje fotografijoje autorė dirba naudodama ne tik skirtingas fotografines technikas, bet ir kuria fotografijų ciklus skirtingomis temomis. Autorei labai svarbus vaizduojamojo personažo ne tik psichologinis, bet ir išorinis grožis. Daug dėmesio skiriama kūno grakštumui ir detalėms pabrėžti, kreipiamas dėmesys į psichologines charakterio savybes.

E.Ščerbinskaitės fotografija tarsi susideda iš skirtingos aplinkos vaizdavimo, iš išorinio asmenybės pasaulio, kuris su vizualiniais efektais tarsi atsiranda mažame teatre ar mažojojoje scenoje, ir ją supančio pasaulio aplinkos. Dažnai fotomenininkės kūryboje paliečiami ir egzistencinio gyvenimo klausimai, į kuriuos atsakymą ras tik parodos žiūrovas.


Kas? E.Ščerbinskaitės paroda "Gyvenimas kaip kelionė".

Kur? Lietuvos švietimo istorijos muziejuje.

Kada? Veikia iki balandžio 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausi kūrybiniai palinkėjimai autorei

geriausi kūrybiniai palinkėjimai autorei portretas
gražūs darbai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių