Į Kauno gatves sugrįžta Gatvės muzikos diena

  • Teksto dydis:

Jau tradicija tapęs renginys – Gatvės muzikos diena (GMD) – šių metų gegužės 20-tą dieną visus mylinčius muziką suburs į Kauno Laisvės alėją. Šventės metu įvairaus amžiaus ir stiliaus muzikantai atliks savo kūrinius gatvėje, o atėję pasižvalgyti praeiviai galės dalyvauti pasirodymuose ir tapti gyvos muzikos dalimi.

„Gatvės muzikos diena – vienintelis renginys, suteikiantis įvairių muzikos stilių atlikėjams galimybę susitikti viešojoje erdvėje ir muzikuoti vienoje vietoje lygiomis teisėmis, pamirštant konkurenciją. Kauniečiai ir miesto svečiai galės ne tik stebėti muzikantų ir šokėjų pasirodymus, bet ir patys juose dalyvauti. Tokiu būdu siekiame skatinti miesto gyventojų bendruomeniškumą ir siūlome jiems smagias atrakcijas“, – mintimis apie jau devintus metus iš eilės Kaune rengiamos Gatvės muzikos dienos išskirtinumą ir tikslą dalijasi viena iš renginio koordinatorių Martyna Kačinskaitė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) lietuvių filologijos ir reklamos II k. studentė.

Ilgametę renginio tradiciją, kurios pradininkė – VU KnF absolventė kultūros vadybininkė Dovilė Butnoriūtė, puoselėja VU Kauno fakulteto studentai. Kasmetinio renginio organizatoriai skiria didelį dėmesį įvairaus amžiaus renginio svečiams, siūlydami jiems skirtingus užsiėmimus ir erdves.

Nuo 12 val. visoje Laisvės alėjoje skambės įvairių stilių muzika, o pasigrožėti judesiu ir ritmu kvies šokių kolektyvai. Mažuosius lankytojus Studentų atstovybė pakvies į jau trečią „Muzikos karalystę“ VU Kauno fakulteto Liepų kiemelyje (Muitinės g. 8). Čia vaikai galės ne tik pasiklausyti jaunųjų muzikantų iš Kauno I muzikos mokyklos atliekamų kūrinių, bet ir dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose, kuriuos jiems pasiūlys kūrybingi „Muzikos karalystės“ organizatoriai.

Kauniečiai ir miesto svečiai galės ne tik stebėti muzikantų ir šokėjų pasirodymus, bet ir patys juose dalyvauti.

Tradiciškai vienu iš svarbiausių Kauno Gatvės muzikos dienos akcentų bus ypatingai nuotaikingas renginys „Drum2Gether“, kuriame visi dalyvaujantys įvairių daiktų pagalba imituos mušamųjų instrumentų skambėjimą, pritariant žymiems muzikantams.

Devintąją Gatvės muzikos dieną Kaune vainikuos uždaromasis vakaras, kurio metu koncertuos žymūs muzikos atlikėjai „Only Once“, o visi renginio dalyviai bei svečiai galės puikiai praleisti vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių