Į Lietuvą atkeliauja Pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo Grand Prix

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Lietuvos dailiojo čiuožimo istorijoje į šalį atkeliauja Pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo Grand Prix.

Rugsėjo 6-8 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, organizuojamas jaunimo (iki 21 m.) Grand Prix etapas „Amber Cup“ suburs daugiau nei 100 dalyvių net iš 33 pasaulio valstybių.

„Tai didžiulis pasiekimas Lietuvai. Apie tokio lygio renginį Lietuvoje svajojome dar tada, kuomet Lietuvą savo pasirodymais ant ledo garsino Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko. Šiuo renginiu Tarptautinei čiuožimo sąjungai siekiame parodyti, kad galime į Lietuvą atvežti ir 2022 m. Europos čempionatą”, – sako Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Pasaulio jaunimo Grand Prix „Amber Cup” ambasadoriais tapo ant ledo jau ne vieną dešimtį besisukanti šokėjų pora – Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko. Mylimiausi Lietuvos čiuožėjai džiaugiasi naujuoju titulu ir pažada įdomias varžybas ne tik žiūrovams, bet ir dalyviams.

„Į varžybas suvažiuoja tik patys geriausieji, mat dalyvių skaičius ribojamas, o Grand Prix etapai kiekvienam čiuožėjui – lyg mini Pasaulio čempionatas”, -–sako Povilas. – Kai čiuožėjas pirmą kartą pakviečiamas į Grand Prix – tai didelis įvykis jo sportinei karjerai.”

Grand Prix etapai kiekvienam čiuožėjui – lyg mini Pasaulio čempionatas.

P. Vanagas atvirauja, kad su Margarita visada svajodavo apie Grand Prix etapus, kurie vykdavo Prancūzijoje, Kanadoje ir Amerikoje. Tai šalys, kurių publika ypatingai šiltai sutikdavo visus čiuožėjus, tačiau Povilas neabejoja, kad po Grand Prix Lietuvoje, daugelis svajos čia sugrįžti: „Mes, lietuviai, ovacijomis pasitiksime kiekvieną sportininką ir dovanosime šventę ne tik sau stebėdami varžybas, bet ir čiuožėjams – juos palaikydami.”

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė L. Vanagienė renginį įvardija kaip nuo Povilo ir Margaritos laikų išsipildžiusią svajonę: „Tarptautinės čiuožimo sąjungos patikėta teisė rengti vieną stipriausių dailiojo čiuožimo renginių ne tik labai džiugi, bet kartu ir atsakinga Lietuvos čiuožimo federacijos užduotis, kuri tikimės atvers kelią ir į 2022 m. Europos suaugusių dailiojo čiuožimo čempionato rengimą.”

L. Vanagienės teigimu, čempionatas būtų išskirtinis tuo, kad tai yra stipriausias Europos čempionatas per visą 4 metų olimpinį ciklą, kadangi tai bus paskutinis išbandymas sportininkams prieš 2022 m. Pekino žiemos olimpines žaidynes, todėl ne tik visos Europos, bet ir pasaulio dėmesys būtų nukreiptas į Lietuvą. Negana to, 2022 m. Europos čempionatas bus ypatingas ir Lietuvos šokių ant ledo porai Allison Reed ir Sauliui Ambrulevičiui, kurie yra pagrindiniai kandidatai į olimpines žaidynes.

„Čiuožti ant namų ledo su savo tautiečių palaikymu yra kur kas drąsiau, o tapusi 2022 čempionato šeimininke, Lietuva turėtų teisę deleguoti daugiau savo sportininkų“, – pasakoja L. Vanagienė.

Rugsėjo 6-tąją pirmą kartą Lietuvoje startuojančios išskirtinio masto dailiojo čiuožimo varžybos pažada žiūrovams nepamirštamą šou, kuriame neįtikėtini suktukai, greitis, šokis, emocijos ir magiška muzika susijungs į ambicingus ir nepamirštamus pasirodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių