Jaunoji fotografė I. Kerinaitė: fotografuoju savo malonumui

Šiais laikais sunku įsivaizduoti gyvenimą be nuotraukų. Daugelis žmonių dalijasi sustabdytomis savo gyvenimo akimirkomis socialinėse medijose, tam puikiai pasitarnauja išmanieji telefonai. Vis dėlto meninės fotografijos entuziastai lieka ištikimi fotoaparatui. Neišduoda jo ir šiuo metu laikinai užsienyje apsistojusi jaunoji fotografė Inga Kerinaitė.

Originalios parodos autorė

Surasti merginą padeda feisbukas. Kaunietė šiuo metu Anglijoje, grįš rugsėjį. Kokie vėjai Ingą ten nunešė? Mergina atvirauja: "Norėjau užsidirbti. Pernai rugsėjį atsirado galimybė padirbėti Skegnese."

Šis kurortinis Rytų Anglijos miestelis pasižymi ne tik nuostabia smėlėta Šiaurės jūros pakrante, bet ir puikiais atrakcionais. Beveik metus Inga čia dirba karuselių operatore.

Inga yra išklausiusi žirgininkystės verslo darbuotojų mokymo programą Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, tačiau fotografija – neatsiejama jos gyvenimo dalis. Tiesa, fotografuoti ji pradėjo vėlai, vienuoliktoje klasėje. Iš pradžių fotografavo daug skirtingų objektų. "Mėgstu fotografijas, kurių pirmas planas ryškus, o už jo viskas susilieja. Neblogai sekasi reportažai, tačiau labiausiai patinka portretai", – dalijasi savo atradimais.

22-ejų mergina jau spėjo surengti savo fotografijų parodą, kurioje įamžino Kauno technologijos universiteto studentus iš Indijos. Parodos idėją pasiūlė ir ją įgyvendinti padėjo KTU fotostudijos, kurią lankė Inga, vadovas Donatas Stankevičius. Indų jaunuolių portretų parodą jaunoji fotografė rengė KTU fotostudijos 40-mečiui paminėti.

Dalijasi socialiniuose tinkluose

Pasiūlymą fotografuoti Inga priėmė su džiaugsmu: "Manau, kad parodytas dėmesys šiems žmonėms padėjo labiau integruotis į universiteto ir miesto bendruomenę."

Pasidomėjau, ar studentai noriai sutiko fotografuotis, kaip jai sekėsi rasti bendrą kalbą su kitataučiais. "Studentai mielai sutiko fotografuotis, dar ir savo pažįstamų atsivedė. O ir bendrą kalbą radome. Tik tuomet man dar buvo sunkiau bendrauti anglų kalba, bet kažkaip susišnekėjome. Kalbėjomės apie labai paprastus dalykus. Apie tai, kad daug kam iš jų patinka žiema ir sniegas, kad žmonės yra draugiški. Apie mokslo kokybę, kad universitetas turi geras laboratorijas ir sąlygas dirbti jose. O nekantriausieji vis klausė, kada bus paroda", – prisimena jaunoji fotografė.

Jei fotografija ir netaps mano pajamų šaltiniu, vis tiek fotografuosiu. Dėl savęs, savo malonumui.

Pernai rugsėjį ekspozicija pristatyta KTU, ji tapo pirmąja keliaujančia KTU fotostudijos paroda. Pradėjusi kelionę Kaune, ji aplankė šalies mokyklas.

Tai pirmoji personalinė I.Kerinaitės paroda, tačiau jos darbų buvo galima pamatyti įvairiose parodose, socialiniuose tinkluose, feisbuke jos paskyra "Inga K. Photography".

Neatsitiktinai klausiu apie būsimas parodas, nes Inga buvo prasitarusi apie projektą su dainuojančiais vaikinais. Fotografijų seriją jau buvo beveik paruošusi, o parodos atidaryme norėjo suteikti galimybę žiūrovams išgirsti jų atliekamą muziką.

Inga nedaugžodžiauja ir santūriai dalijasi kūrybiniais planais: "Šiuo metu apie parodas negalvoju, bet vėliau – taip."

Ar hobis taps darbu?

Jaunoji fotografė kaip didžiausią autoritetą išskiria fotografą, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą, Lietuvos fotomenininkų sąjungos garbės narį Algimantą Aleksandravičių. Ypač žavisi jo sukurtais portretais.

Ar Inga, kaip ir daugelis žmonių šiais laikais, mėgsta įamžinti savo gyvenimo akimirkas mobiliuoju telefonu, ar vis dėlto fotoaparatas jai mielesnis? "Taip, pastaruoju metu ir aš daugiausia fotografuoju telefonu, bet paprastas nuotraukas, – neneigia mergina. – O menines fotografijas kuriu fotoaparatu, nors jį į rankas paimu nebe taip dažnai."

Paklausta, ar savo ateitį norėtų sieti su fotografavimu, Inga neslepia – norėtų to, tačiau dar nėra apgalvojusi, kaip galėtų realizuoti savo darbus ir išsilaikyti didžiulės konkurencijos sąlygomis. "Jei fotografija ir netaps mano pajamų šaltiniu, vis tiek fotografuosiu. Dėl savęs, savo malonumui", – sako I.Kerinaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Patinka.Tikra auksarankė,daranti vską savo malonumui.Jeigu taip ir toliau,tai apsilankyk Newcastle rytinėje pakrantėje.Tikrai nenusivilsi.Tik anglškus svarus į škotiškus pasikeisk vietoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių