Jogos dienos kol kas anšlago nesulaukė

Sekmadienį baigsis tris dienas Kauno sporto halėje truksiantis tarptautinis festivalis, skirtas jogai ir holistinio sveikatingumo puoselėjimui. Deja, trečią kartą Kaune vykstančios "Jogos dienos 2016" kol kas didelio susidomėjimo nesulaukė.

Šiemet natūralios sveikatos ir jogos festivalis gruodžio mėnesį vyks dviejuose miestuose - Kaune ir Vilniuje. Žmonės gali praktiškai ir teoriškai susipažinti su įvairiomis jogos, kvėpavimo, sveikatos, meditacijų rūšimis, išgirsti gongų muzikos.

Per "Jogos dienos" kalbama apie vegetarizmą, žaliavalgystę, ajurvedą, reiki, cigūną, akupunktūrą, vedas, masažus, aiškų matymą, astrologiją, garso terapijas, šiaurietišką ėjimą, sąmoningą kvėpavimą, meridianus, tajų jogą, indišką šokį, watsu, ekologiją. Tiesa, 2,5 euro kainuojantis įėjimas į festivalį, kur dar reikia į daugumą užsiėmimų ir paskaitų susimokėti papildomai – bilietas visiems renginiams kainavo 35 eurus – didelio susidomėjimo nesukėlė.

"Dvasingumas dvelkia pernelyg didele komercija. Draugams taip ir pasakiau, – teigė kaunietė Laura. – Nepatiko tokiam renginiui skirta vieta, išplanavimas. Šalta, nejauku, priminė ne dvasinį festivalį, bet mugę, kur tik pirk ir leisk pinigus".

Kitas kaunietis – 37 metų Andrius – pastebėjo, kad dabar vyksta daugybę dvasinių užsiėmimų bei renginių, todėl žmonės taupo pinigus ir renkasi atsakingiau: "Bet man patiko, vienoje vietoje daug skirtingų dalykų. Atradau watsu, įdomi paskaita apie aiškų matymą, išbandžiau jogą ore."

Šeštadienį popietę apsilankius Sporto halėje, kur buvo vos keliasdešimt lankytojų, vienas renginio organizatorių Adomas Petrikas tik spėliojo, kodėl kol kas susirinko tiek mažai žmonių.

"Jaučiame skirtumą tarp Vilniaus ir Kauno – sostinėje, kur sėkmingai vyko "Jogos dienos", apsilankė labai daug žmonių, – pastebėjo vilnietis. – Čia buvo daug pristatomųjų renginių, gal žmonės Kaune jau pažengę ir atradę savo dvasines kryptis ir praktinius užsiėmimus?"

Dar vienas organizatorius Arūnas Šuopys mano, kad dabar žmonėms labiau rūpi ne dvasiniai dalykai, o gerovė.

"Įtakos turi ir įpročiai, kuriuos sunku keisti. Pavyzdžiui, kviečiau į renginį savo mamą, bet jai įdomiau pažiūrėti televizorių, – atsiduso Arūnas. – Ji, kaip ir dauguma, gyveno kitaip, žmonėms sunku keisti savo prioritetus, savo suvokimą. Deja, sveikatingume mūsų šalyje yra didelės skylės – klesti alkoholio, antidepresantų vartojimas, žudomasi. Galbūt žmonės nesilanko, nes prisibijo, ką pagalvos kiti, ar kitiems atrodysiu normalus?"

„Jogos dienos 2016“ baigsis sekmadienį.  Dar bus galima pamatyti indiškų šokių, koncertą, susipažinti su meditacija, taiči, kundaliniu jogos, tajų masažu, išgirsti vienuolį Bo Haeng Sunim, išbandyti aromaterapiją ir kitus dalykus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikėjo skelbt Kama Sutros dienas. :/

skaitytojas

skaitytojas portretas
Siandien visi i maxima eina didelės akcijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių