Kaune suaugę vyrai virto vaikais

Suaugę vyrai Kaune automobilius iškeitė į mašinytes ir su azartu slidinėjo specialioje trasoje. Pirmą kartą surengtoje viešoje radijo bangomis valdomų automobilių varžybose visi vėl galėjo pasijusti kaip vaikai.

Radijo bangomis valdomų automobilių entuziastai iš „RC Drift“ klubo prekybos centre „Molas“ surengė pirmąjį renginį, kuriame ne tik patys demonstravo mažųjų automobiliukų slidinėjimo galimybes, bet taip pat ir kvietė visus norinčius išbandyti šį žaidimą. 

Jo esmė paprasta – turint pultą rankose, reikia valdyti automobilį ir pademonstruoti kuo geresnius šonaslydžio sugebėjimus. Viskas vyksta kaip realiose automobilių šonaslydžio varžybose, skirtumas tik tas, kad transporto priemonės gerokai mažesnės ir avarijų metu nesudūžta.

„Atėjus žiemai nebeturime, kur važinėti, tad ieškojome patalpų. Šį renginį suorganizavome ekspromtu. Trasa tikrai nesudėtinga, nes mus ribojo plotas. Norėjome įrengti gerokai sudėtingesnę, su daugiau posūkių. Mes, entuziastai, čia atsinešėme viską, ką turėjome. Pačios mašinytės yra brangios, tad žmonės jų patys neatsineš, todėl su keliomis leis pažaisti partneriai“, – sakė „RC Drift“ klubo narys Evaldas.

Modeliukų entuziastai prisipažino, kad žaisti jiems tikrai patinka. Taip jie leidžia savo laisvalaikį. Tiesa, dailiosios lyties atstovėms maži automobiliai nėra prie širdies.

Merginos tik kelios

„Mums mašinėlės, džipai-monstrai, tai – radijo bangų pasaulis. Iš pradžių jas valdyti tikrai sunku, nes reikia suprasti momentą, kada mašinėlė slysta, kada reikia atleisti greitį. Savo klube turime vos kelias merginas“, – sakė apie tris metus radijo bangomis valdomais automobiliais žaidžiantis Evaldas.

Jam pritarė ir kitas entuziastas Rytis, sakydamas, kad tik draugai kartu išbando naujus, savo rankomis sukonstruotus modelius, o draugių į kompaniją pritraukti neišeina. Tačiau pašnekovui šis užsiėmimas labai patinka, todėl jis automobilius valdo jau keletą metų.

„O kas sakė, kad mes žaidžiam? Tai hobis. Prasidėjo nuo didesnių bekelės mašiniukų, tačiau šie modeliai tenkina labiau, nes čia niekas nelūžta. Nuo vaikystės domėjausi automobilių modeliais. Reikia nusipirkti važiuoklę ir užsidėti bet kokį kėbulą, kuris patinka. Markė gali būti bet kokia“, – tiesiog žibančiomis akimis apie savo pamėgtą pramogą pasakojo Rytis.

Radijo bangomis valdomų modeliukų mėgėjai šeštadienio pusdienį galėjo ne tik vieni slidinėti trasoje, bet taip pat išbandyti ir porinius važiavimus. Toks laisvalaikis traukė praeinančių kauniečių dėmesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RC DRIFT KAUNAS

RC DRIFT KAUNAS portretas
Sveiki, Viisų pirma malonu jog skaitėte straipsnį. Antra norėtume padėkoti visiems kurie buvo renginyje, dalyvavo ir stebėjo. Ačiū P.P.C. Molas kurie leido dalyvauti ir prisidėti prie jų sukurtos šventės. Norėtume padėkoti ir Kauno diena žurnalistams, kurie aplankė ir pakalbino mūsų narius, nors straipsnis ir ne tobulas, bet vistik malonu, jog buvome pastebėti. Dėl straipsnio tobulumo, vertėtų paminėti, jog tai ne žaidimas, kaip ir teigia komentatoriai, o hobis,rimtas hobis kuris kainuoja tikrai nemažai, tačiau atneša daug džiaugsmo užsiimančiam juo. Vyksta varžybos, pasaulio čempionatai ir kiti renginiai, kurie yra pakankamai rimti - turi savo taisykles ir reglamentus, startinį mokestį, prizinį fondą ir visą kitą - kaip ir autosporte. Galiausiai norėtume pakviesti prisijungti prie mūsų facebook bendruomenės RC DRIFT Kaunas, kurioje, rasite informaciją netik apie ateityje vyksiančius renginius, tačiau gausite ir pagalbą, bei vertingus patarimus - kaip įsigyti ir prižiūrėti automo

Rima

Rima portretas
Labai puiku,tegul žaidžia,geriau kaip geria.Šaunuoliai...

Modeliuotojas

Modeliuotojas portretas
Tai rimtas sportas, jo ir pasaulio čempionatai vyksta. Nereikia to vadinti žaidimu, nes ir patys modeliai kai kurie kainuoja brangiau už vidutinį lietuvių automobilį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių