Kaip atrodo korėjietiški sapnai?

  • Teksto dydis:

Gegužės 12 d. Kauno fotografijos galerijoje įvyks kanadiečių fotografės Natalie Daoust parodos „Korėjietiški sapnai“ („Korean Dreams“) atidarymas.

„Korėjietiški sapnai“ – tai darbų serija, kurioje tiriamas paslaptingas Šiaurės Korėjos pasaulis. Jo egzistavimas, rodos, yra sustingęs laike. Kūriniuose pereteikiama kolektyvinė tautos sąmonė, jos formavimas.

N. Daoust didelę savo karjeros dalį praleido tirdama fantazijų pasaulį, skatinantį žmones atskleisti savo vidinius troškimus svajoti, rengtis ar atrodyti kitaip, peržengti patogumo ribas ir kitais būdais pabėgti nuo realybės. Šiame fotocikle dėmesys skiriamas būtent bėgimo nuo tikrovės impulsui – ne kaip individualiam pasirinkimui, o kaip visai tautai priverstinai užkrautam gyvenimo būdui.

Kalbėdama apie savo kūrybą N. Daoust teigia: „Nuo pat savo pirmųjų fotografijos eksperimentų buvau sužavėta žmonių elgesio ir įvairių jo formų, ypač mūsų troškimo gyventi svajonių pasaulyje. Naujo mano projekto estetika tarsi pratęsia vizualinius tyrinėjimus, vykdomus sapnų ir realybės susikirtimo taške. Tačiau šįkart viskas sutelkta į bėgimą nuo tikrovės ir savojo asmens netekimą šio proceso metu.“

Menininkė tyčia aptemdo savo fotografijas ryškinimo metu, vaizdus paversdama faktų netekusiais ir stipriai prigesintais fantazijų liudininkais, taip kurdama atsiskyrimo nuo realybės įvaizdį.

Paroda veiks iki birželio 18 dienos.


Kas? N. Daoust parodos „Korėjietiški sapnai“ atidarymas.

Kur? Kauno fotografijos galerijoje

Kada? Gegužės 12 d. 18.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių