Kaune įrašyta opera skina laurus pasaulyje

  • Teksto dydis:

JAV leidžiamas žurnalas "Opera News" paskelbė geriausių 2018 m. operos įrašų dešimtuką. Pirmoje šio sąrašo vietoje – Kauno miesto simfoninio orkestro (KMSO) ir baritono Dmitrijaus Chvorostovskio Kaune įrašytas, kompanijos "Delos Music" išleistas Giuseppe Verdi operos "Rigoletas" įrašas.

Prieš keletą savaičių taip pat buvo paskelbti ir prestižinių "Grammy" apdovanojimų nominantai. Tarp jų jau ne pirmą kartą atsidūrė KMSO vardas. G.Verdi operos "Rigoletas" kompaktinė plokštelė atrinkta tarp penkių geriausių operos įrašų.

Šios operos įrašai vyko 2016 m. Kaune. Leidybos projekte dalyvavo žymiausios klasikinės muzikos žvaigždės: garsiausias rusų baritonas D.Chvorostovskis, Niujorko "Metropolitan Opera" teatro jaunosios kartos žvaigždė sopranas iš JAV Nadine Sierra, fantastiško balso italų tenoras Francesco Demuro, tarptautinių konkursų laureatė mecosopranas iš Baltarusijos Oksana Volkova, visame pasaulyje koncertuojantis bosas iš Italijos Andrea Mastroni.

Su šiomis pasaulinėmis žvaigždėmis įrašuose dalyvavo daugiau nei 100 atlikėjų iš Lietuvos. Tai dainininkai – mecosopranas Eglė Šidlauskaitė, baritonas Kostas Smoriginas, bosas Tadas Girininkas, baritonas Andrius Apšega, tenoras Tomas Pavilionis ir bosas Liudas Mikalauskas, KMSO atlikėjai, vadovaujami Algimanto Treikausko bei Kauno valstybinio choro vyrų grupė, vadovaujama meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Petro Bingelio.

Pirmoje šio sąrašo vietoje – Kaune įrašytas, kompanijos "Delos Music" išleistas Giuseppe Verdi operos "Rigoletas" įrašas.

Visus kompaktinės plokštelės įrašymo darbus atliko tikri savo srities profesionalai – akustinės muzikos garso įrašų kompanijos "Baltic Mobile Recording" komanda: Aleksandra Kerienė ir Vilius Keras.

Įrašų sesijos metu didžiausias krūvis teko vyriausiajam KMSO dirigentui Constantine'ui Orbelianui. Jau tada maestro tikėjo, kad šis daug jėgų pareikalavęs projektas tikrai neeilinis įvykis Kauno miestui ir visai Lietuvai, taip pat sulauks ir didžiulio atgarsio visame pasaulyje. Ir tikrai neklydo.

Tai ne vieninteliai šio operos įrašo įvertinimai. Albumas taip pat įtrauktas į 2017 m. geriausių klasikinės muzikos įrašų 25-uką ir apdovanotas Rusijoje vykstančiu tarptautiniu profesionaliosios muzikos "BraVo" apdovanojimu kaip geriausias 2018 m. klasikinės muzikos albumas.

Visi šie tarptautiniai įvertinimai – didžiulis Lietuvos atlikėjų pripažinimas. Jau ne kartą A.Treikauskas yra sakęs, kad pagrindinis šių leidybinių projektų tikslas – garsinti Kauno miesto ir Lietuvos vardą visame pasaulyje. Šie apdovanojimai tik įrodo, kad tai daryti sekasi puikiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gera žinia

Gera žinia portretas
Puiku, bet D.Chvorostovskio pasaulis jau nebeturi... Ačiū Die, liko įrašai, ir daug jų - YOUTUBE.

ŠAUNU

ŠAUNU portretas
DŽIAUGIAMĖS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių