Kaune susiburs profesionalūs Lietuvos menininkai

  • Teksto dydis:

Lapkrčio 2 d. Šelteryje susirinkę žiūrovai dalyvavo pirmajame „Foreign Friendly Performance Platform“ (FFPP) renginyje. Atsižvelgus į tai, jog Kauną atranda vis daugiau užsienio svečių ir turistų, buvo nutarta įgyvendinti FFPP idėją, kurios tikslas – pristatyti aukščiausios kokybės Lietuvos menininkų kūrybą be kalbos barjero.

Koncerto metu žiūrovai buvo kviečiami palikti savo vietas ir klausytis gyvos muzikos visiškoje tamsoje būdami vieni. Siekdami iš naujo atrasti vienybę ir bendruomeniškumą, priminti svajones ir skatinti jų siekimą, „WhaleSounds“, nerdami į kūrybą, siekia užmegzti pokalbį su auditorija ir pakviesti kartu ieškoti neatrastų dalykų: kurti, kalbėti apie jausmus, filosofuoti. Prisiminus paprastus dalykus: gyvenimo, gamtos ir pasaulio grožį, atrandama nauja būvio gelmė. Banginių garsų metafora byloja apie vandenyno gelmėse suvoktą grožio išmintį ir gėrio sampratą bei apie būtinybę perduoti visa tai kitiems.

Koncertas „Concert for One“ atidarė platformą, kuri tęsis lapkričio 15-17 dienomis Šelteryje ir kitose Kauno kultūros centro „Tautos namai“ erdvėse.

Platformos metu bus galima pamatyti kinomansą „Psycho“ (GoraParasit – rež. Gintarė Minelgaitė), net du Pojūčio Teatro spektaklius ir šokio teatro „Padi Dapi Fish“ premjerą „Personal Code“.

Šelteris kvies žiūrovus ir į nemokamus renginius – Pauliaus Prievelio performansas „Agnes. Pirma dalis. Pirmas veiksmas“ ir „China‘30“ (autorė Liza Baliasnaja) viename renginyje „Two Solo Pieces“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių