Kaune – Vroclavo džiazo ir elektroninės scenos pažibos

  • Teksto dydis:

Kelionės į tarptautines muzikos savaites duoda gardžių vaisių – jau ne kartą šį sezoną tuo įsitikino Kauno kultūrinės erdvės „Ryšių kiemelis 837“ lankytojai. Praėjusį penktadienį hipnotizuoti Taline atrastų italų „JoyCut“, šį kauniečiai tryps pagal taip pat Estijos sostinėje lietuvius koncertų organizatorius sudominusių lenkų „Night Marks Electric Trio“ ritmus. Renginys „Nocturne“ – jau liepos 31-ąją.

Night Marks Electric Trio LIVE at Tallinn Music Week 2015

 

Drauge muziką studijavę studijavę bičiuliai Marek Pędziwiatr ir Adam Kabaciński su vėliau prie jų prisijungusiu prodiuseriu Piotr Skorupski atkakliai trina ribas džiazo, hiphopo, soul ir aštriausių elektroninės muzikos madų – jiems tai pavyksta ir studijoje, ir gyvai.

Nuolat įkvėpimo ieškantys muzikantai nevengia bendradarbiauti su kviestiniais vokalistais – pavyzdžiui, žymus JAV atlikėjas Raashan Ahmad po drauge įrašyto kūrinio net pasikvietė vroclaviečius į koncertus Prancūzijoje bei Kazachstane.

Night Marks Electric Trio feat. Raashan Ahmad – Glorious Tune

 

Debiutinis „Night Marks Electric Trio“ albumas išleistas 2014-aisiais. Įdomu tai, kad jo viršelį kūrė su tokiomis kompanijomis, kaip „Stones Throw“, bendradarbiaujantis menininkas Radek Drutis.

Originalią savo kūrybą leidyklos „U Know Me“ pagalba platinantys lenkai nevengia ir remiksuoti kitus muzikantus. Robert Glasper kūriniui „Move Love“ įrašyta nauja versija užėmė 5-ąją vietą istorinės įrašų kompanijos „Blue Note“ organizuotame tarptautiniame konkurse.

Robert Glasper - Move Love (Night Marks Electric Trio remix)

 

 

Grupės koncertų, vykstančių tiek naktiniuose klubuose, tiek tokiuose festivaliuose, kaip „Opener“ ar „Tauron Nowa Muzyka“, liudininkai teigia, kad stebint vokalų, klavišų, boso ir beat’ų gausų „Night Marks Electric Trio“ pasirodymą išlikti savo vietoje tiesiog neįmanoma. Taip pat yra garantijų, jog liepos 31-ąją „Ryšių kiemelyje 837“ šokiai užsitęs – o tai jau tampa „Nocturne“ tradicija –, nes improvizuoti Marek Pędziwiatr, Adam Kabaciński ir Piotr Skorupski gali begėdiškai ilgai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių