Kauniečių laukia ypač retas koncertas

Domantas Razauskas – atlikėjas, stebinantis muzikinių žanrų gausa – nuo regio, bliuzo, džiazo iki liaudies muzikos stiliaus kūrinių. Autoriniai tekstai, vidinė energija ir profesionalus atlikimas jam leido įsitvirtinti tarp garsiausių gyvos muzikos atlikėjų Lietuvoje.

Neseniai Knygų mugėje atlikėjas kartu su kolega Sauliumi Petreikiu pristatę savo naujausią albumą "Tarp juodų ir baltų debesų", balandžio 9 d. sugrįžta į Kauną parodyti šiek tiek kitokią savo kūrybos pusę. Tai ypač retas koncertas su visa aštuonių žmonių grupe – "Karališkuoju Džiaugsmo Arkestru". Apie naująjį albumą, artėjantį koncertą ir gyvenimą kalbamės su atlikėju D.Razausku.

– Pristatydamas naują albumą "Tarp juodų ir baltų debesų", teigiate, kad per kelias savaites su S.Petreikiu įrašėte keletą dainų, talentingas bičiulis Žygimantas Amelynas sukūrė viršelį, tad nusprendėte įrašyti albumą. Viskas skamba gan paprastai, ar taip lengva ir buvo?

– Viskas ir buvo paprasta. Tai tiesiog kelios dainos su Sauliumi, kurios niekada nebuvo niekaip įrašytos. Šiuo metu, o tiksliau jau trečius metus įrašinėjame dar vieną albumą su visa grupe – o tai jau kažkas iš kitos muzikinės dimensijos. Dalį naujo būsimojo albumo grosime ir Kaune balandžio 9 d. Tiesa, vienas dalykas mane žavi – "Tarp juodų ir baltų debesų" turi vieną gražiausių viršelių planetos istorijoje. Ž.Amelynas yra genijus. Taškas.

– Kaip gimė albumo pavadinimas "Tarp juodų ir baltų debesų"?

– Tai dainos pavadinimas, taip pat eilutės iš dainos, kurios radosi iš vieno mano mėgstamo poeto eilėraščio. Kokio? Nesakysiu. Tegu norintieji skaito ir atranda. Yra žmonių, kurie rado. Yra net sakę: tu pavogei! O taip. Bet dar Picasso perspėjo: vidutinybės skolinasi, geriausieji – vagia.

– Visoms savo dainoms žodžius kuriate pats. Ar galima tapatinti dainose išreiškiamus išgyvenimus su jūsų asmeniniais išgyvenimais?

– Tai labai sudėtingas klausimas, aš pats iki šiol nežinau atsakymo. Ar tai mano dainos, ar aš jas rašau, kaip jos gimsta, kieno tie išgyvenimai? Kas tas aš? Ar jis sapnuoja drugelį, ar drugelis sapnuoja jį?

– Esate koncertavęs įvairiose vietose – nuo tradicinių scenų koncertų salėse ir baruose iki įdomių gamtos vietų. Ar vieta, kurioje skamba jūsų muzika yra svarbi? Ar nuo vietos priklauso muzikos atlikimas ir perduodama prasmė?

– Yra tokia lotyniška sentencija: "Ne namai šeimininką, o šeimininkas namus puošia". Tad dydis, vieta, šalis, planeta, interjeras – visa tai nėra taip svarbu. Svarbūs yra žmonės, su kuriais tuo metu būni ir išgyveni tą akimirką pirmą ir paskutinį kartą gyvenime.

– Apie albumo pristatymą Kaune balandžio 9 d. sakėte, kad tai ypač retas koncertas su visa aštuonių žmonių grupe – "Karališkuoju Džiaugsmo Arkestru". Kodėl šie koncertai itin reti?

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lapuchas

Lapuchas portretas
Aš irgi genijus. Taškas.

Saulius

Saulius portretas
Domantas Razauskas pats geriausias yra kada ant scenos būna Vienas... su savo gitara...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių