Kauniečius kviečia spektaklis pagal H. Muellerio pjesę

  • Teksto dydis:

Kauno galerijoje "POST" – spektaklis, kurį jau matė ir palankiai įvertino Pietų Korėjos žiūrovai: Artūro Areimos pastatymas pagal Heinerio Muellerio pjesę "Die Hamletmaschine".

Režisieriaus A.Areimos kuriamo spektaklio meniniai iššūkiai ir sąmoningo formų paieškos inspiruotas pasipriešinimas šiam sudėtingam tekstui skatinti žiūrovą daryti tą patį – sąmoningai, racionaliai svarstyti apie didžiųjų sociokultūrinių virsmų keliamas visuomenines ir žmogaus savivokos problemas.

Tokiame kontekste seksualumas nėra tiltas, jungiantis mus su sekuliariu žvėries pasauliu, tai – plyšys, bet ne išskiriantis ir izoliuojantis, o įrašantis mus į ribą ir kaip ribą pristatantis pačius mus sau.

Šis kūrinys kalba daugeliu prasminių lygmenų, tačiau vienas iš pagrindinių H.Muellerio atspirties taškų – intelektualas vėlyvojo moderno epochoje arba postmodernybėje, apkrautas neaprėpiama sąmoningumo/pasąmoningumo našta. Ši našta, anot spektaklio autorių, susijusi su didžiuliu "humanistinės kultūros" bagažu, kaip, pavyzdžiui, humanitarų bendruomenėje itin gajūs mitai apie "autoriaus mirtį" ir "dramos mirtį". Štai kur "Die Hamletmachine" iš tiesų pakyla virš joje kuriamos (auto)ironijos.

Kūrybinė komanda: režisierius, scenografas, kostiumų dailininkas – Artūras Areima, vaidina – Monika Poderytė, Petras Šimonis.

Spektaklio rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba, "Kablys + Kultūra".

Laikas ir vieta: lapkričio 30-ąją ir gruodžio 1-ąją 19 val. Kaune, galerijoje "POST".



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau geriau slykscia pornufke

jau  geriau  slykscia  pornufke portretas
ziuret per kompa ,nei ,kad tokius spektaklius

db

db portretas
Kuo toliau tokius Areimas nuo teatro.Genijus,kuris ėst irgi nori.Mamutas ,kuris minta šiėnu,bet sutiktų ėdht ir šiaudus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių