Kauno kiemuose – dar daugiau piešinių

Kauniečiai dalijasi nauju piešiniu, kuris papuošė Parodos kalno kiemą. Ant ūkinės paskirties pastato sienos atsirado briedžiai, kurie skanauja raudoną obuolį.

Gatvės menininkams žiema nei kiek netrukdo. Apleistas ir niūrias vietas jie paverčia tikrais meno kūriniais. Visai neseniai gatvės menininkas kartu su kolegėmis Šilainiuose ant buvusios elektros transformatorinės įgyvendino „Vienaragio“ idėją. Piešinys papildo pilką Šilainių daugiabučių kiemą ir suteikė jam naujų prasmių.

Menininkai tikino, kad vienaragiu norėjo žmonėms priminti, kad nenustotų svajoti. Piešiniu gali grožėtis ne tik aplink gyvenantys kauniečiai, bet ir vaikai, nes pro švietimo įstaigos langus jie gali žvelgti tiesiai į mėlynų potėpių vienaragį ir perkelti mintis į fantazijų pasaulį.

Dabar kauniečiai fiksuoja dar vieną piešinį, kuris savo vietą atrado ant senų ir kiemo nepuošiančių sienų. Naujas piešinys papuošė ties Parodos kalno 8-uoju namu esančią sandėliuko sieną. Baltų sienų fone nupiešta briedžių porelė. Vienas briedis puikuojasi dideliu ragų vainiku, kitas – siekia raudono obuolio, kurį jam duoda žmogaus ranka.

Vietos gyventojai tikina, kad bet koks meno kūrinys papuošia aplinką, tad maloniau išeiti ar tiesiog pro langą stebėti gražėjantį Kauną. Kauniečiai įsitikinę, kad apleisti sandėliukai, elektros transformatorinės ar kiti nenaudojami statiniai yra puiki vieta išreikšti fantaziją ir prisidėti prie gražesnės aplinkos kūrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

robas

robas portretas
grazu.daugiau tokiu piesiniu...

Kaimynas

Kaimynas portretas
Aciu kaimynams odontologams ir menininkei uz puiku piesini, kuris kasdien kelia nuotaika:-)*

aha

aha portretas
per porą metų visko dabartinė valdžia nesutvarkys, ką senosios "pridirbo" per kelis dešimtmečius. Paprasčiausiai nei laiko, nei išteklių tam nėra. Tad kai kurių vietų toks puošimas , tikrai sveikintinas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių