Kauno tvirtovės fortai atgimsta: organizuojami edukaciniai renginiai

Vyriausybė Kauno tvirtovės fortus ir blindažus perdavė miesto ir rajono savivaldybėms – juos prižiūri ir visuomenės poreikiams pritaiko prieš metus įkurtas Kauno tvirtovės parkas. Sutvarkyti apleistą vertingą karinį paveldą užsimoję entuziastai į buvusias neįžengiamas fortų teritorijas jau įleidžia lankytojus, organizuoja kultūros, edukacinius renginius.

Kauno tvirtovės 3-iasis fortas, pasak parko vadovų, buvo vienas iš labiausiai apleistų objektų. Vietos bendruomenei ir karinio paveldo entuziastams padedant teritorija sutvarkyta – pašalinti menkaverčiai želdiniai, surasti ir uždengti drenažiniai šuliniai. Sutvarkytose teritorijose įrengti takai, apsauginės tvorelės, atkastas autentiškas grindinys.

Šiame forte organizuojamos vietos bendruomenės šventės, planuojama, kad veiks ir edukacinis centras. Jau kitais metais bus tvarkomos patalpos viduje, įrengiamos smėlio dėžės vaikams, galvojama ir apie kitokias veiklas.

Beveik visuose fortuose numatoma nutiesti pasivaikščiojimo takus ir parengti turistinius maršrutus. Kai kurių fortų erdves ketinama pritaikyti konferencijų salėms, viešbučiams, bendruomenės susibūrimams.


Šiame straipsnyje: Kauno fortaifortai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių