Lietuvos zoologijos sode – gausus jauniklių būrys

Lietuvos zoologijos sode lankytojai jau gali pasižvalgyti į gausų jauniklių būrį, tarp jų – egzotinių, nykstančių rūšių gyvūnai.

Perukinių tamarinų 3 mėnesių sulaukę jaunikliai vis dar rūpestingai globojami tėvų – mama maitina, tėtis prižiūri, žaidžia. Tai – vienos mažiausių beždžionėlių pasaulyje – tesveria iki pusės kilogramo.

„Šita rūšis pasižymi tuo, kad augina vaikus visa šeima, mama pamaitina ir iš karto perima tėvelis, dėdės ir tetos priežiūra, tiesiog juos nešiojasi jais rūpinasi“, – pasakojo zoologijos sodo Plėšriųjų gyvūnų skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė.

Jauniklio susilaukė ir pavianų anubių šeima. Pasak prižiūrėtojų, kol kas vardo neturintis pavianukas vadinamas tiesiog mažyliu.

„Pas juo griežta hierarchija ir, jei jauniklis pasielgė ne taip, būna didelis konfliktas. Gali net nukentėti ir gali sužeisti, tai prašom lankytojų, kad nešertų. Mes patys stengiamės maistą keliose vietose padėti, kad nebūtų vienoj ir neįvyktų konfliktas“, – sakė A. Grebliauskienė.

Bene gausiausias jauniklių būrys – ožiukų kieme. Per kelis mėnesius bandą papildė devyni ožiukai – šeši patinukai ir trys patelės.

„Tik ką gimę ožiukai maitinasi mamų pienu, bet labai greitai pradeda ragauti mamų maistą – žolytę, kombinuotus pašarus ir palaipsniui pereina prie to suaugusių gyvūnų raciono“, – pasakojo Kanopinių gyvūnų skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė – Brazaitienė.

Šeškų, kengūrų šeimynos taip pat susilaukė jauniklių, sparnus jau mankština ir kovą išsiritęs apuokų mažylis, vis drąsiau save parodo lamytė Aistė.


Šiame straipsnyje: Lietuvos zoologijos sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gampas

Gampas portretas
Gyvūnų kalėjimas, Lietuvos gėda.

ieskau darbo

ieskau darbo portretas
galiu dirbti bet koki, vadovaujanti darba-esu 4 kart issiskyres,geriantis kasdien,rukantis-galiu melzti ozkas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių