Konkurse „Kauno akcentai“ – palankesnės sąlygos dalyviams

  • Teksto dydis:

Už originalias menines idėjas miesto erdvėms solidžias pinigines premijas numatęs Kaunas pakoregavo konkurso „Kauno akcentai“ sąlygas. Iš menininkų gildijos atstovų sulaukę racionalių pasiūlymų, konkurso organizatoriai atsižvelgė į pastabas. Tikimasi, kad tai padidins idėjų autorių susidomėjimą.

Keletas potencialių konkurso „Kauno akcentai“ dalyvių – dailininkai ir skulptoriai – kreipėsi su pasiūlymais pakeisti keletą sąlygų. Jie pageidavo, kad būtų viešai nurodyti konkurso vertintojai. Visas komisijos narių sąrašas jau išdėstytas konkurso sąlygų papildymo dokumente. Taip pat pakoreguotos atskiros sąvokos ir konkursui teikiamo svarbiausio dokumento – vizualizacijos – apimtys.

„Šis konkursas išties reikšmingas, nes visi norime matyti Kauną dar labiau pagražėjusį, o čia yra unikali galimybė papuošti mūsų miestą. Tai, jog konkurso sąlygos buvo atnaujintos, parodo, kaip mums svarbu, kad pačios geriausios idėjos neaplenktų „Kauno akcentų“. Esame atviri patiems įvairiausiems pasiūlymams, pastaboms bei konstruktyviai kritikai“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Savivaldybės atstovai atsisakė keisti idėjų vertinimo tvarką. Pagrindinis tokio sprendimo argumentas: menininkų siūlytos pataisos prasilenkia su įstatymų numatytais viešųjų pirkimų reikalavimais. Siekdami užtikrinti skaidrumą ir viešumą, dar beveik mėnesį vyksiančio konkurso rengėjai įsipareigojo motyvuotai paaiškinti galutinius rezultatus ir juos nulėmusius kriterijus.

Konkurso sąlygose liko nepakitusi rekomendacija dalyviams įvertinti savo galimybes ir pajėgumus įgyvendinant siūlomus projektus. Pirmenybė realizuoti idėjas savaime atitenka būtent jų autoriams. Tik nesant galimybių tai atlikti, būtų ieškoma alternatyvų. Dėl to konkurso sąlygose griežtai apibrėžtos taisyklės, numatančios laureatams kartu su projektu perleisti ir autorines teises į siūlomą kūrinį.

„Kauno akcentai“ kviečia teikti idėjas, kokiomis skulptūromis ar kitomis meninėmis priemonėmis papuošti dešimt atskirų zonų, išsidėsčiusių miesto centre ir senamiestyje. Pasiūlymų laukiama iki liepos 25 dienos. Kiekvienoje iš zonų geriausių sumanymų autoriai gaus po 1000 eurų premijas. Geriausiai įvertintų idėjų įgyvendinimui Kauno miestas skirs 170 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siulau

Siulau portretas
miesto centre pastatyti gedos stulpa ,kuriame butu iskaltos Kauno kulturos vertybiu naikintoju pavardes. Rysiu istorijos muziejus sunaikintas,dabar naikinamas ir jo istorinis pastatas - mieste tylu,ramu, visiems linksma ir malonu...

bonžai ....

bonžai .... portretas
...pirmyn prie konteinerių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių