„Kormoranai“ žiūrovus supažindins su paslaptingomis legendomis

  • Teksto dydis:

Neprilygstamieji aštrios minties ir šmaikštaus žodžio meistrai, intelektualios satyros profesionalai ir nacionalinių ypatybių ekspertai „Šv. Kormorano šešėlinio humoro klubas“ sugrįžta į Kauną.

„Keistuolių“ teatro senbuviai aktoriai R. Aleksaitis, D. Miniotas, A. Kaniava, D. Auželis ir A. Giniotis, jau beveik tris dešimtis pažįstami kaip įžvalgaus, ironiško ir saviironiško, muzikalaus bei užrūdijusius fantazijos sraigtelius pramankštinančio humoro ambasadoriai, į meksikietišku muzikiniu prieskoniu paaštrintą vakarą pakvies „Žalgirio“ arenos „Boscos“ amfiteatre. Su atlaidžia kritika į mūsų visų tautines ir asmenines ydas, istorijas bei padavimus žvelgiantys „Kormoranai“ muzikaliai ir šmaikščiai supažindina žiūrovus su dar negirdėta legendos apie Gedimino sapną versija bei nemariąja šešėlinio humoro klubo klasika – kulinarine drama „Sigutė“. Pasidabinę meksikietiškaisiais sombrero ir apsiginklavę gitaromis šio klubo nariai ramiai nusėdėti vietoje žiūrovams neleis tiek temperamentingais gerai žinomų kūrinių koveriais, tiek tolimų kraštų inspiracijomis praturtintais sumaniai interpretuotais tautosakos bei lietuviškų klasikų pasakojimais. „Šv. Kormorano šešėlinio humoro klubo“ vyrai žada visu pajėgumu priversti dirbti visas jusles bei vaizduotę, o patys pasirodyti be jokių kaukių ir išlaikyti geriausias trupės tradicijas.

Patyrinėję šaltinius ir atradę, jog Lietuvos sostinės įkūrimo istorijos šaknys siekia didingosios ir senosios majų imperijos laikus, „Kormoranai“ nusprendė papasakoti šią istoriją būtent tokią, kokia ji buvo. Iliustruotas muzikinis pasakojimas žiūrovus nukels ištisus šimtmečius atgal ir įtikins, jog Vilniaus įkūrimas tebuvo tik šalutinis gerokai įdomesnės ir painesnės istorijos produktas. Sukaupę ilgametį patirties bagažą penki „Keistuolių“ teatro humoro meistrai supažindins žiūrovus su paslaptingomis majų legendomis, atskleis pirmojo Lietuvos parbėgėlio Lizdeikos istoriją. Ją išgirsti iš pirmų lūpų aštrialiežuviai „Kormoranai“ kviečia kovo 14 dieną, 19 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių