Laisvės alėja žygiavo lėlės, kaukės ir vaikai

Lėlių ir kaukių paradu Laisvės alėjoje iškilmingai pradėtas XXI tarptautinis lėlių teatrų festivalis.

Lėlių ir kaukių paradu Laisvės alėjoje iškilmingai pradėtas XXI tarptautinis lėlių teatrų festivalis. Važiuoti, raiti ir ir pėsti alėja keliavo fėjos, raganos, karaliai, karalienės, princesės, nykštukai ir kiti Kauno valstybinio lėlių teatro bei festivalio svečių spektaklių personažai.

Mažųjų ir suaugusių praeivių veiduose nušvito šypsenos. „Mama, pažiūrėk, kokios mielos katytės“, – pamačiusi japonų trupės „Kawasemiza" personažus, mamą už rankovės timptelėjo mergaitė.

Lėlių ir kaukių eisena, lydima pučiamųjų instrumentų orkestro ir šokėjų, nuo Miesto sodo nusidriekė iki fontano. Čia iškilmingai paskelbta festivalio pradžia. „Kaunas tapo tarptautiniu lėlių oro uostu ir geležinkelio stotimi – pas mus iš viso pasaulio keliauja lėlės.

Dabar Laisvės alėjoje atidarysime ir tarptautinį uostą“, – skelbdamas festivalio pradžią iš viešbučio „Metropolis“ balkono, sakė aktorius Andrius Žiurauskas. Ir paragino brolių Grimų personažus Laisvės alėjos fontano uoste priimti laivus.

Taip į fontano vandenį buvo paleisti dvylika laivelių su festivalyje atstovaujamų šalių vėliavėlėmis vietoj burių.

„Tikiuosi, miestelėnai nesugalvos vaidinti Guliverio ir braidyti tarp mūsų laivų“, – užsiminė A.Žiurauskas. Netrukus į dangų pakilo spalvingi balionai su festivalyje dalyvaujančių valstybių pavadinimais.

Šiemetinis festivalis išsiskiria spektakliais suaugusiųjų auditorijai ir dalyvių gausa – jis subūrė dvylikos šalių lėlininkus.

„Mums pavyko prisikviesti pirmo ryškumo lėlių scenos meno žvaigždžių. Net iš tolimosios Japonijos, iš artimesnės Olandijos ar Lenkijos. Festivalyje dalyvauja 140 atlikėjų. Po kiekvieno spektaklio vyks aptarimai, kurie padės išsamiau panagrinėti parodytus kūrinius. Greta meistrų savo darbus rodys ir būsimi lėlininkai – Klaipėdos universiteto studentai“, – užsiminė festivalį organizuojančio Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius.

Per keturias festivalio dienas įvairiose Kauno scenose bus parodyta apie 20 spektaklių, daugiau kaip pusė jų – skirti suaugusiems. Kai kurie spektakliai vyksta be žodžių, kiti ne lietuvių kalba pastatyti spektakliai bus verčiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių