Lietuvos kultūros sostinėje – kauniečių dizainas

Rokiškio – 2019-ųjų metų Lietuvos kultūros sostinės – kultūros centre surengta Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Dizaino katedros diplomantų darbų paroda "Dizainas šiandien ir rytoj".

Paroda supažindino su daugiau kaip trimis dešimtimis bakalauro studijas baigiančių studentų projektų ir darbų. Tokia gausa į vieną vietą sutelktos būsimų dizainerių kūrybos leido pažinti čia studijuojančių jaunųjų kūrėjų mąstymo raidą.

Parodą papildė į šiltą diskusiją virtusi paskaita "Dizainas šiandien ir rytoj". Šalia eksponuojamų darbų prof. Saulius Jarašius kartu su savo studentais gausiai auditorijai: mokiniams, mokytojams, kultūros centro darbuotojams –  atskleidė, kokį kelią nueina dizainerio sumanymas, kol tampa gaminiu. Mokiniai sužinojo, kad dizaino studentai mokomi kurti inovatyvius ir konkurencingus gaminius, aplinkos, erdvinius dizaino objektus.

Apžiūrint parodoje eksponuojamus studentų darbus ir kartu klausantis paskaitos paaiškėjo, kaip kūrybiškai galima analizuoti įvairias dizaino temas, taikyti naujausias technologijas projektų vizualizacijai. Kartu su svečiais aptardami konkrečius parodoje eksponuotus dizaino projektus ir moksleiviai sužinojo, kad sparčiai kintančių technologijų amžiuje dizainas irgi išgyvena permainas ir inovacijas, todėl dizaino studentai turi aktyviai domėtis naujausiais procesais ir sprendimais.

Analizuojant parodoje demonstruojamus dizaino projektus ir gaminius buvo galima įsitikinti, kad ir kūrimo procesas, ir pasirinktos medžiagos vienodai svarbūs. Abejingų nepaliko konkretūs parodoje eksponuoti buities daiktai – baldai, šviestuvai, kurie, kaip paaiškėjo, yra ne tik apčiuopiamas dizainerio darbo rezultatas, bet ir įrodymas, kaip kūrybingumas ir eksperimentavimas padeda gimti nelauktiems, intriguojantiems sprendimams.

Parodą papildė šilta diskusija virtusi paskaita "Dizainas šiandien ir rytoj".



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Mano nuomone, reikėtų smarkiai atnaujinti VDA Dizaino katedros dėstytojų sudėtį, pakviečiant dėstyti daugiau žinomų dizainerių.Šviežias požiūris į dizainą labai reilalingas.Taip pat manau, metas atnaujinti ir Architektūros katedros dėstytojų kolektyvą žinomais architektais-praktikais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių