Meno kūriniai, kuriuos būtina liesti

  • Teksto dydis:

Sausio  24 d. VDU menų galerijoje "101" atidaroma Prano Griušio tapybos paroda "Kauno modernizmas. Brailis".

Parodoje eksponuojami menininko tapybos kūriniai, įkvėpti modernistinę miesto architektūrą pristatančių Brailio rašto tekstų.                                  

"Sąsajos su išaugusiu visuomenės ir tarptautinių organizacijų dėmesiu Kauno tarpukario modernistinei architektūrai ir tapybos, perteikiančios informacinius tekstus Brailio raštu, greičiau atsitiktinis sutapimas. Metalinės informacinės lentos arba minimalistiniai informaciniai stendai man jau patys savaime yra meno kūriniai, ypatingai naktį. Šie tapybos darbai - tai ne tik mechaniškas Brailio rašto atkartojimas tapybos priemonėmis, bet ir naktinio Kauno šviesos, pravažiuojančių automobilių atšvaitai, fotoaparato blykstės, "Photoshop" programos, skaitmeninės spaudos indėlis ir, galų gale, aliejinio dažo bei dailininko rankos prisilietimas", – sako menininkas P. Griušys.

Informacija apie konkrečius modernistinės architektūros objektus yra pateikta lietuvių, anglų kalbomis bei Brailio raštu. Ji apima pastatų istoriją, funkcinę kaitą, stiliaus ypatybes ir pan.

Daugumą meno kūrinių ar objektų dažniausiai draudžiama liesti rankomis, tačiau šioje parodoje tai daryti būtina. Mokantys Brailio raštą galės vienoje vietoje susipažinti su Kauno modernizmo paveldo istorija, o regintieji - įvertinti tapytojo meninę interpretaciją.

Paroda veiks iki vasario 6 d.


Kas? Prano Griušio tapybos paroda "Kauno modernizmas. Brailis".

Kur? VDU menų galerijoje "101"  (Muitinės g. 7)

Kada? Sausio  24 d., antradienį, 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių