Metų kaunietės kviečia: dieną su vaikais švęskime kartu!

  • Teksto dydis:

Kasmetinio konkurso „Metų kaunietė“ finalininkės ir asociacijos „Kaunietė“ narės kviečia birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, praleisti kartu bei dalyvauti kūrybinėse ir meninėse veiklose.

Suaugusiems siūloma prisidėti prie bendro kūrybinio proceso, sužinoti įvairių paslapčių bei pasidalinti savo patirtimis. Visų moterų darbotvarkės perpildytos įvairiais darbais ir rūpesčiais, tačiau dėl vaikų – galima užmiršti visą pasaulį!

„Nurimus dienraščio „Kauno dienos“ inicijuotoms veikloms, norėjosi ir toliau tęsti bendravimą bei bendradarbiavimą, todėl vieną vėlyvą balandžio popietę susibėgusios galerijoje „Balta“ ne tik nusprendėme kviesti į asociaciją „Kaunietė“ daugiau moterų, bet ir kartu su jaunaisiais kauniečiais bei jų tėveliais pasidalinti veiklomis, kurios yra artimos mūsų darbams ar pomėgiams. Pažvelgus į kalendorių neliko abejonių, kad Tarptautinė vaikų gynimo diena yra labai tinkama diena, kuomet galime pasiūlyti ką nors ne visai tradiciško tiek vaikams, tiek jų tėveliams. Taip spontaniškai susidėliojo beveik pilna dienos programa, per kurią planuojame atskleisti daug paslapčių“, – teigia Ingrida Veliutė.

Tarptautinė vaikų gynimo diena yra labai tinkama diena, kuomet galime pasiūlyti ką nors ne visai tradiciško tiek vaikams, tiek jų tėveliams.

Dieną planuojama pradėti su vargonininke Dalia Jatautaite ir unikalia pažintimi su Arkikatedros bazilikos vargonais bei jų didinga muzika, vėliau eilę metų unikalias rankines kurianti verslininkė Irena Serapinienė inicijuoja edukacines veiklas ir odos dirbtuvėles. Popiet žymi Kauno menininkė Jolanta Šmidtienė kvies prisiminti ankstyvą vaikystę arba naujai susipažinti su seniai pamiršta kūrybos technika „paslaptuko“ kūrimu. O tuo pat metu galerijoje „Balta“ Dr. I. Veliutė planuoja diskutuoti apie pasiruošimą kelionėms su vaikais ir kūrybišką lagamino krovimą. Na, o vakaro pabaigai – psichologės Dovilės Bubnienės meditacija.

Tarptautinės vaikų dienos formatas – visiškai laisvas ir svarbiausias tikslas – ne surinkti kuo didesnę auditoriją, o tiesiog pasakyti, jog kūrybiški vaikai ir juos palaikantys tėvai yra viso gyvenimo variklis!

Todėl kviečiame visus kartu kūrybiškai švęsti Tarptautinę vaikų gynimo dieną.

Planuojami užsiėmimai

12 val. – ekskursija „Vargonai”, veda vargonininkė D. Jatautaitė.

Dėl riboto skaičiaus, tik registruotiems dalyviams (Kauno arkikatedra bazilika); registracija el. paštu: organo@krmc.lt;

12-14 val. – kūrybinės dirbuvės ir edukacinis užsiėmimas apie dirbinius iš odos visai šeimai kartu su rankinių dizainere ir galerijų "Sirena" įkūrėja I. Serapiniene.

(A. Mickevičiaus g. 17, butikas Sirena rankinės ir S. Dariaus ir S. Girėno g. 24, Amatų ir menų centras); registracija el. paštu: sirenaserap@gmail.com;

16-18 val. Paslaptuko („sekreto“) gamyba su menininke J. Šmidtiene.

(vieša erdvė M. Valančiaus gatvėje, priešais Galerija „BALTA“);

16-17 val. patarimai ir diskusija „Atostogos su vaikais, po kurių nereikės atostogų arba kaip kūrybiškai susikrauti LAGAMINĄ“. Patirtimis dalijasi mokslininkė Dr. I. Veliutė.

(galerija „Balta“, M. Valančiaus g. 21);

17-18.40 val. vakaro meditaciją veda psichologė D. Bubnienė.

(Galerija „BALTA“, M. Valančiaus g. 21); registracija el. paštu: info@kauniete.com.

Daugiau informacijos galite rasti čia.


Platesnis veiklų aprašas:

Paslaptuko („sekreto“) gamyba

„...mano pirmieji meno kūrėjo žingsniai  prasidėjo labai ankstyvoje vaikystėje... 1970-75 metais Kauno mieste pradėjo dygti pirmieji tarybiniai daugiabučiai. Penkių šešių aukštų namų kiemuose klegėjo dešimtys vaikų. Kadangi technologijos buvo tik laidinės, o televizija vaikams galėjo pasiūlyti tik „Labanakt vaikučiai“, mes prisigalvodavome daug labai įdomių žaidimų ir veiklų. Tuose kiemuose kunkuliavo visas laisvas nuo mokyklos gyvenimas ir radosi begalės jau dabar užmirštų žaidimų. Vienas tokių buvo PASLAPTUKAI („SEKRETAI‘) . Viskas vykdavo labai paprastai bet išradingai, o rezultatas labai džiugindavo“, – teigia J. Šmidtienė.

Paslaptuko („sekreto“) gamyba paprasta – išsikasus duobutę, reikia sudėlioti menišką kompoziciją, būtinai su labai originalia ir gilia mintimi, uždengti iš viršaus skaidraus stiklo šuke ir užžerti žemėmis. Paslėpto šedevro vietą – pažymėti, kad paslaptuką galėtų atrasti koks nors norimas žmogus. Kūrybai tinka viskas – skaidrūs stikliukai, saldainių popierėliai, folijos skiautelės, sagutės, sudužę kalėdiniai žaisliukai, augaliukai, gėlytės, žiedlapiai, akmenėliai. Svarbiausia – paslaptis.

Mums įdomu, ką po stikliuku gali padėti išmanūs ir išradingi vaikai. Todėl kviečiame kartu su metų kaunietėmis gaminti paslaptuką („sekretą“).

Odos amato kūrybinės dirbtuvės ir edukacinė programa

Planuojama edukacinė programa labai įdomi tiek vaikams, tiek suaugusiems, todėl labai laukiamos šeimos su vaikučiais. Kūrybinių dirbtuvėlių metu turėsite galimybę susipažinti su odos amato tradicijomis, įrankiais, o kiekvienas į kūrybines dirbtuves užsukęs vaikas galės kurti ir improvizuoti bei pasigaminti sau odinį dirbinį, t. y. odinę apyrankę ar skirtuką. Kūrybinių dirbtuvių pabaigoje planuojama fotosesija – visi odinių darbelių kūrėjai bus kviečiami fotografuotis su odiniais kapšeliais ir krepšeliais, o naujausios kolekcijos fotografijos bus talpinamos renginio socialinio tiklo paskyroje. Šias veiklas inicijuoja rankinių dizainerė ir galerijų „Sirena“ įkūrėja Irena Serapinienė.

Paskaita „Atostogos su vaikais, po kurių nereikės atostogų arba kaip kūrybiškai susikrauti LAGAMINĄ“

Esu ne kartą girdėjusi, jog po atostogų su vaikais, būtinos dar vienos atostogos. Noriu nesutikti, nes vaikai kelionėse yra raktas į visus nematomus ir užrakintus kambarius, tai ne tik gera nuotaika, nesibaigiantys atradimai, bet ir galimybė pamatyti pasaulį visai kitomis akimis. Jie pastebi smulkmenas, kurios mums jau nebedaro įspūdžio, nors iš tiesų yra labai mielos. Galų gale, tai kartu keliaujanti „nuolaida“, nes mažam baltaveidžiui, šviesiamplaukiui ir mėlynakiui vaikiukui visada atsiras papildoma vieta Ispanijos restoranėlyje, nemokama sulčių stiklinaitė Turkijoje ar trumpesnė eilė oro uoste.

Mokslininkė ir keliautoja Dr. Ingrida Veliutė su šeima keliauja aktyviai, į įvairias šalis ir skirtingomis transporto priemonėmis. Kartu su šeima yra aplankiusi virš keturiasdešimt šalių ir užkopusi į ne vieną viršūnę, todėl nori pasidalinti mintimis, kodėl LAGAMINE slypi sėkmingos šeimos kelionės paslaptis ir išgirsti Jūsų sėkmės istorijų apie keliones su vaikais. Juk jau beveik vasara, būkime pasiruošę nuotykiams.

Tėvystės/motinystės dėmesingumo meditacija

Meditacija – tai galingas įrankis gerinantis žmogaus psichologinę ir emocinę gerovę, didinantis ramybę, pasitikėjimą ir gyvenimo džiaugsmą. Praktikuodami dėmesingo įsisąmoninimo meditacijas, jūs galite išmokti:

– Geriau koncentruoti ir sąmoningai valdyti dėmesį;

– Daugiau būti dabartyje;

– „Pamatyti“ savo mintis, jausmus ir kūno pojūčius tarsi iš šalies, atsisakant pernelyg skausmingo reagavimo į juos;

– Pripažinti, priimti realybę, nepaisant to kokia ji yra;

– „Paleisti“ neigiamas mintis, emocijas bei kūno pojūčius;

– Pastebėti daugiau teigiamų dalykų gyvenime.

Meditaciją ves Metų kaunietė 2014 Dovilė Bubnienė, sertifikuota krizių įveikimo psichologė bei sertifikuota dėmesingo įsisąmoninimo instruktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
,,Kauno diena"-šaunuolė, dirba iš peties. Kartu mes esame stipresni :) :)

Atsimenu

Atsimenu portretas
1970 taisiai visada 18.10 budavo multiplikaciniai filmukai vaikams iki 18.30.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių