Muziejų darbuotojai vėl virto studentais

  • Teksto dydis:

Iš naujo įvertinti savo organizacijos veiklą, lankytojų poreikius, efektyviau bendrauti – tokius iššūkius sau šį rudenį kelia dviejų Kauno muziejų darbuotojai.

Kauno miesto muziejaus ir Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus atstovai, iš viso per 20 žmonių, dalyvauja "Kaunas 2022" programos "Kultūros tempo akademija" ir asociacijos "Kūrybinės jungtys" inicijuotuose "Atvirumo meno" mokymuose. Šie kultūros srities darbuotojai – pirmieji "Kultūros tempo akademijos" profesionalų fakulteto studentai.

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus pavaduotoja Daina Kamarauskienė teigia, kad muziejaus kolektyvas nuolat ieško įdomių, aktualių mokymų ar pan. praktikų. "Suintrigavo "Kūrybinių jungčių" visus metus vykdytas projektas Lietuvos mokyklose, tad nutarėme dalyvauti šiame mokymų konkurse, praėjome atranką ir tapome – kaip dabar jau galiu pasakyti – laimingais moksleiviais", – šypsosi meno istorikė.

Mokymų sesija vyko tiesiog miesto gatvėse – muziejaus darbuotojai klausė praeivių, ką jie žino apie šią įstaigą.

"Šie mokymai davė tai, kam patys sau neleidžiame skirti laiko – galimybę susiburti ir kalbėtis pakankamai laisvomis temomis, diskutuoti, kas yra muziejus, kas jame nepatinka, kokį jį norime matyti", – patirtimi dalijosi D.Kamarauskienė. Anot jos, devyni iš įvairių Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus skyrių sukviesti mokymų dalyviai užsibrėžė sau du tikslus. Pirmasis – tapti atviresniais visuomenei, antrasis – pagerinti komunikaciją tarpusavyje. Todėl mokymuose dalyvauja tie muziejaus darbuotojai, kurie daugiau dirba su edukacija, ryšiais su visuomene.

Panašius tikslus įvardija ir prieš pusmetį darbą Kauno miesto muziejuje pradėjęs direktorius Gabrielius Sužiedėlis. Jo vadovaujamo kolektyvo uždavinys – aktyviau dirbti su vaikus auginančiomis šeimomis ir jaunimu. "Pati pirmoji mokymų sesija vyko tiesiog miesto gatvėse – muziejaus darbuotojai klausė praeivių, ką žino apie šią įstaigą, o atsakymai sufleravo, kad kauniečiai kol kas Kauno miesto muziejaus nesuvokia kaip plataus tinklo", – pastebi mokymus vedanti moderatorė Kristina Jakubauskaitė-Veršelienė.

Kultūros tempo akademija yra viena pagrindinių "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" programos dalių, kuri užtikrins sėkmingą programos įgyvendinimą iki pat 2022-ųjų. Kasmet Kultūros tempo akademija rengs kompetencijų stiprinimo programą, kuri taps platforma, skatinančia bendradarbiavimą tarp visų "Kaunas 2022" dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių