Naujoji Kauno tradicija – su muzika ir šokiu

  • Teksto dydis:

Tarp naujųjų Kauno kuriamų tradicijų – ir vienos dienos festivalis "Šokantis senamiestis". Jo iniciatoriai primena kauniečiams viešųjų erdvių paskirtį: jei jos nėra virtusios tik tranzito zonomis, jei jose pulsuoja gyvybė, miestas yra gyvas.

"Kaunas turi ambicijų 2022 m. tapti Europos kultūros sostine. Ir kiekvienas naujas kultūros reiškinys Kaune į bendrą mūsų miesto kultūros korį įneša savo medaus lašą. "Šokantis senamiestis" – tai puiki kauniečių iniciatyva populiarinti šokių žanrą, skatinti kauniečius įsijungti į šokių judėjimą ne tik kaip pasyvius žiūrovus, bet ir aktyvius dalyvius", – sako renginio globėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Jie įsitikinę: po penkerių metų tradicija ne tik prigis. "Šokantis senamiestis" jau bus virtęs "Šokančiu Kaunu", šoksime ne tik rotušėje, bet ir gatvėse su gražiais pavadinimais: "Tango gatvė – kur rinksis tango specialistai, "Valso gatvė" – kur skambės Johno Strausso muzika, hiphopo mylėtojai rinksis to pavadinimo aikštėje, breikas užkariaus Nemuno salą... Tai bus šokių fiesta kaip Brazilijoje. Aišku neapsieisime be sambos karnavalo Laisvės alėjoje. Tad svajokime ir kurkime ateities Kauną kartu", – apie tolesnę renginio koncepcija savo mintimis dalijosi Č.Norvaiša.

"Šokančio senamiesčio" organizatorė, 2015-ųjų Metų kauniete išrinkta Aistė Grybauskienė pabrėžė, kad "Šokančio senamiesčio" idėja – visų šokių žanrų šventė. "Tai miesto šokių šventė, atvira visiems, kurios metu didžiojoje scenoje savo pasirodymus demonstruos visų šokių žanrų stipriausi šokėjai ir šokių mokytojai. "Šokančiame senamiestyje" šokių pasirodymai varijuos nuo gatvės šokių iki pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionų, nuo vaikų iki senjorų", – nauja tradicija džiaugėsi A.Grybauskienė, kviesdama registruotis visus norinčiuosius dalyvauti miesto ir šokio šventėje.

Koncertinės renginio dalies režisierė Ritai Puplevičienė kvietė apsilankyti renginyje ir išvysti dar iki šiol renginyje nematytas veiklas ir atrakcijas.

"Renginio metu scenoje pasirodys apie 160 atlikėjų su savitomis ir įspūdingomis programomis. Šiemet programos idėja ir tema – įvairūs šokių žanrai atspindės pasaulio šalis, o pasaulio šalys pristatys jiems charakteringus šokius", – pasakojo ji.

"Šokančio senamiesčio" scenoje pasirodys ir sportinių, ir tautinių šokių, klasikinio baleto kolektyvai. Savo meistriškumą demonstruos gatvės šokių, viduramžių ir egzotiškų šokių atlikėjai.

"Specialiai šiam renginiui ruošiamas jungtinis Kauno šokėjų pasirodymas, kartu su pučiamųjų instrumentu orkestru "Ąžuolynas" skirtas renginio atidarymui ir uždarymui. Jame dalyvaus dainininkė Evelina Sašenko su šokėjais, Lietuvos Lotynų Amerikos šokių čempionai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė bei operos solistas Egidijaus Bavikinas su šokėjais Audriumi Kleišmantu ir Gabriele Sabaliauskaite. Šie atlikėjai ruošia originalius, tik "Šokančio senamiesčio" renginiui skirtus pasirodymus", – pasakojo R.Puplevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Super

Super portretas
Super renginys!! Buvau praeitamet busiu ir dabar!!!

Moteriške,

Moteriške, portretas
kodėl mums pili savo tulžį? Juk mes net nebeskaitome tavo rašliavos! Liaukis, o jei manaisi esanti teisi, kreipkis į teisėsaugą, o ne gadink mums nuotaiką ir internetą!

Vytautas

Vytautas portretas
Saunu.Tokia iniciatyva padeda zmonems biciuliuotis geriau suprasti vieni kitus.Kai kuriose salyse uzdaromos gatves ir ten prie stalu suseda kaimynai ir prie sunestiniu pietu aptarineja savo reikalus.Tokiu budu randa galimybe labiau suprasti vieni kitus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių