Nemuno saloje ir vėl šurmuliuos „Kazimiero mugė“

  • Teksto dydis:

Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga jau 18-ąjį kartą organizuoja vieną populiariausių ir masiškiausių Kauno miesto renginių – „Kazimiero mugę“. Miestiečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti šį savaitgalį Nemuno saloje, prie „Žalgirio“ arenos, vyksiančioje šventėje.

Čia įsikurs ūkininkai, bitininkai, duonos kepėjai, amatininkai, tautodailininkai, tautos paveldo atstovai, aludariai, kalviai, liaudies meistrai iš visos Lietuvos bei užsienio šalių, bus galima paskanauti įvairių nacionalinių lietuviškų patiekalų ir gardėsių, pasivaišinti kaimiška gira bei alumi.

Išlaužo žuvininkystės ūkio žvejai nemokamai visus svečius vaišins žuviene, ūkininkai keps paršiukus, pamario žvejai vietoje keps ir rūkys šviežiai sugautą žuvį.

Mugėje dalyvaus svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Vokietijos, Vengrijos, Belgijos. Jie pristatys savo šalių gaminius jiems skirtuose mugės „kiemeliuose“.

Šventėje visus linksmins liaudiškos muzikos kapelos, ansambliai, vyks įvairūs žaidimai ir šokiai, liaudies meistrai demonstruos ir mokins įvairių amatų, bus įvairių siurprizų ir įdomybių.

„Nepamirškite kartu pasiimti vaikų, draugų, kaimynų ir geros nuotaikos“, – ragina organizatoriai.

Kauno „Kazimiero mugė 2018“ vyks kovo 9 –11 dienomis nuo 9 iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ROKAS

ROKAS portretas
aš tikrai šį savadgalį atvažiuosiu į šia mugę pašokti ir pagroti su savo nuo senų laikų pažystamu muzikantu grojančiu armonika. rokas, tėtis, kalipsas

W

W portretas
ŠUNS UODEGOJ DAUGIAU VIETOS

Kauniete

Kauniete portretas
Buvau pernai. Ir tai buvo paskutinis kartas, kuomet lankiausi sioje mugeje. Praejimai siauri. Prie prekystaliu neprieini, nes mase zmoniu tave nesa. Isejom nieko nenusipirke ir sugadinta nuotaika. Laisves alejoje galejai laisvai viska pasiziureti, pakalbinti prekeivius ir nusipirkti kas tave sudomina. Dar ir lauktuviu namiskiams nupirkdavau. Gaila, kad muge tapo turgum.
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių